Željezničar dočekuje Ferencvaroš: Odović, navijači i viteška borba argumenti Plavih za 3. pretkolo

tačno.net
Autor/ica 23.7.2015. u 09:08

Željezničar dočekuje Ferencvaroš: Odović, navijači i viteška borba argumenti Plavih za 3. pretkolo

FK Željezničar, jedini preostali bh. predstavnik u Evropi, na Koševu danas igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Ferencvaroša.

Plavi sa Grbavice su prije sedam dana slavili u Budimpešti rezultatom 1:0. U ekipi Željezničara vjeruju da mogu preskočiti ovu prepreku i plasirati se u narednu rundu. Jasno je, reprizu rezultata iz glavnog mađarskog grada najviše žele navijači.

U stručnom štabu Željezničara svjesni su da će odmjeriti snage protiv izuzetno kvalitetnog suparnika koji je, mora se priznati, u prvom poluvremenu utakmice u Budimpešti nadigrao bh. predstavnika. Ipak, nogometaši Željezničara uz maksimalno zalaganje na terenu i očekivanu podršku sa tribina, mogu proći dalje.

“Stvari su jasne. Igrači moraju proliti znoj i pokazati znanje u uzvratu koji igramo pred našim navijačima. Neke stvari će biti drugačije. Želimo izbjeći pritisak koji smo imali u prvoj utakmici”, kazao je prvi šef struke Plavih Milomir Odović.

Za pretpostaviti je da će gosti u uvodnim minutama utakmice nastojati da postignu pogodak i anuliraju prednost Željezničara. Stoga je vrlo važno da Plavi odigraju maksimalno koncentrisano prvih 20-ak minuta. Domaći se trebaju postaviti čvrsto u svim linijama. Ferencvaroš ima mnogo kvalitetnih igrača. Dakako, za sve nogometaše Plavih bit će ovo veliki izazov. Ukoliko budu igrali do krajnjih granica svojih mogućnosti može se očekivati plasman u 3. pretkolo Evropske lige.

“Svjesni smo kvaliteta našeg suparnika. Mislim da će nam biti teže u revanšu. Nadam se da nećemo ponoviti iste greške kao iz prvog meča i da ćemo proći dalje”, rekao je stoper Željezničara Aleksnadar Kosorić.

Ono što posebno krasi igru tima sa Grbavice jeste disciplina. Na tome konstantno radi strateg Plavih i očit je bio njegov “rukopis” u Željinim partijama posljednjih mjeseci. Podatak da Odović još nije doživio poraz u ovom mandatu, dovoljno govori.

Osim toga, za njega se može reći da je stručnjak koji je izuzetno posvećen radu. Maksimalno studiozan i trener koji 24 sata živi za nogomet. Upravo će prvi šef struke Željezničara biti jedan od najjačih aduta bh. predstavnika u revanšu. Pred uzvratni dvoboj Odović je poručio.

“Pokušat ćemo napraviti nešto prema naprijed, nećemo našu igru bazirati samo na odbrani”.

Na posljednjem treningu Plavih pred uzvrat na Koševu vidjela se velika želja i htijenje igrača za viteško nadmetanje. Odjekivalo je – “Možemo“, aludirajući na plasman u 3. pretkolo Evropske lige.

Gosti iz Mađarske najavljuju ofanzivnu igru na najvećem bh. stadionu. Strateg Thomas Doll je naglasio.

“Težit ćemo da postignemo dva pogotka i plasiramo se u narednu rundu. Imali smo problema sa realizacijom u prvom meču. To želimo popraviti”, kazao je Doll.
Utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 18:00 sati, a direktan prijenos će biti na FACE TV.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 23.7.2015. u 09:08