Željezničar tragično završio učešće u Evropi

tačno.net
Autor/ica 23.7.2014. u 09:23

Željezničar tragično završio učešće u Evropi

Nogometaši Željezničara nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Evropske lige. Izabranici Admira Adžema večeras su remizirali sa ekipom Metalurga iz Skoplja 2:2, iako su do 62. minuta imali veliku prednost od 2:0.

Plavi su bili bolja ekipa na terenu u prvim minutama susreta, a nagrada za dobru igru stigla je u 16. minutu. Nabacio je Bajić, a loptu u vlastitu mrežu u gužvi je skrenuo Dodevski.

Izabranici Admira Adžema su većim dijelom prvog poluvremena imali više od igre, dok su gosti jedinu opasniju priliku stvorili u 31. minutu. Pucao je Krstev sa više od 35 metara, ali je Antolović to odbio u korner.

Već početkom nastavka Željezničar ima izvanrednu priliku. Kontra Plavih, Stanić je dao za Tomića, ali njegov udarac odlično je ispod prečke izvadio golman gostiju.

Ipak, domaći povećavaju vodstvo u 54. minutu kada igrač utakmice Rijad Bajić sjajnim udarcem lijevom nogom matira Efremova.

Samo dvije minute kasnije Metalurg je imao veliku priliku smanjiti rezultat, ali je Simonovski promašio penal, koji je prethodno skrivio Kvesić zbog igranja rukom.

Inicijativa gostiju isplatila im se u 62. minutu. Na 2:1 je smanjio Radeski.

Metalurg je ubrzo bacio sve karte u napad, a prolaz dalje donio im je Krstev iz slobodnog udarca u 92. minutu.

Željezničar: Antolović, Čolić, Kosorić, Bogdanović, Kvesić, Stanić, Sadiković (Hasanović), Jamak, Tomić (Turković), Bajić, Nuspahić (Bučan).

Metalurg: Efremov, Ristovski (Naumoski), Gjorgievski, Leskaroski, Dodevski, Dalčeski, Mitrev, Krstev, Tanturovski (Simonovski), Radeski, Stojanovski.

 

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 23.7.2014. u 09:23