Židak: Edin Džeko je najbolji nogometaš koji na nogometni zapad dolazi s Balkana

Autor/ica 24.10.2011. u 11:26

Židak: Edin Džeko  je najbolji nogometaš koji na nogometni zapad dolazi s Balkana

Zašto uvijek ja?” – pitao se nakon prvog pogotka Mario Balotelli, “troublemaker” svjetskog nogometa, nakon što je zabio dva uvodna pogotka i paktički zaio čavao u lijes Alexa Fergusona i “bijelog Pelea” Wayne Rooneya i san da će uovoj sezoni dosegnuti United 20. titulu. Super-Mario je, uz Davida Silvu,odigrao najveću utakicu u karijeri. U petak je kazao da su utakmice Milana I Intera, čiji je bio član, dosadne, negledljive i prazne, u subotu je, igrajući se pirotehnikom, spalio vlastitu kupaonicu i alarmirao sve vatrogasce u Manchesteru, a u nedjelju je presudio Manchester Unitedu. Dopustit ću si reći – kakav “luđak”? Ili genije?

 

Nogometaš, koji garantira da na Etihadu raste nova Barcelona nije ni Xavi, ni Iniesta, ni Fabregas, već David Silva. On je iz plejade genijalnih španjolskih veznih igrača, još jedna potvrda španjolske dominacije u svjetskom nogometu. Ne čudite se ako uskoro ne zasjeni i svoje uzore, Iniestu i Xavija.

Wayne Rooney, bijeli Pele postoji samo u engleskoj mašti. Pele mora biti crn, Pele ne može ovakvu utakmicu odigrati tako slabo, Pele nikada nje bio nevidljiv. I zato Rooneyev Uited jučer detroniziran i bačen u drugi plan, u Manchesteru je u modi – “bluemania”. Nosi se plavo.

Edin Džeko je dobio samo 20 minuta, ali ih je sjajno iskoristio. Potigao je dva gola i potvrdio da je najbolji nogometaš koji na nogometni zapad dolazi s Balkana napisao je Židak za Jutarnji list


Autor/ica 24.10.2011. u 11:26