Zlatan sa dva gola donio pobjedu PSG-u

Autor/ica 2.9.2012. u 23:36

Zlatan sa dva gola donio pobjedu PSG-u

 

Zlatan Ibrahimović dvama je golovima donio svom Paris Saint-Germainu pobjedu na gostovanju kod Lillea 2-1 u 4. kolu francuskog prvenstva.

Nakon mršava tri remija, bogata pariška momčad koju vodi talijanski trener Carlo Ancelotti napokon je u četvrtom pokušaju stigla do prve pobjede. Njezin najbolji igrač Zlatan Ibrahimović zabio je za vodstvo gostiju već nakon 26 sekundi igre što je, dakako, najbrži gol ove sezone u francuskom prvenstvu. Poentirao je švedski centarfor iz blizine na asistenciju Meneza.

Chedjou je izjednačio glavom u 12. minuti nakon ubacivanja Payeta, ali je Ibrahimović majstorski iskoristio dodavanje Pastorea u 21. minuti, te je zabio svoj drugi gol na utakmici, pokazalo se dovoljan ua pobjedu gostiju.

Ibrahimović je još uvijek jedini strijelac PSG-a u prvenstvu, zabio je sva četiri gola pariške momčadi. Nakon drugog pogotka je imao realizaciju 4 od 5 kada su udarci u okvir gola u pitanju. Isto tako, Zlatan je zabio 100. gol ove sezone u Le Championnatu.

PSG je ovom pobjedom skočio na 8. mjesto sa 6 bodova, dok je Lille pao na 11. poziciju s bodom manje.

U francuskom Le Championnatu je u subotu odigrana većina utakmica 4. kola. Nakon jednog remija i dva poraza do premijerne je pobjede došao prvak Montpellier.

Na gostovanju kod Sochauxa uvjerljiva je bila prošle godine najbolja francuska momčad, te je pobijedila 3-1. Belhanda, Herrera i Cabella su pogocima donijeli slavlje svom klubu, te time i najavili bolje igre i rezultate, kako u Le Championnatu, tako i u Ligi prvaka gdje će nastupiti po prvi puta.

Sochaux je, pak, i dalje ostao jedina momčad s nula bodova u prvenstvu.

Uvjerljivu je gostujuću pobjedu upisao i St. Etienne koji je s 3-0 slavio kod Bastije, dok je istim rezultatom, ali na domaćem travnjaku, Lorient pobijedio Nancy. Jedan od tri pogotka za domaćina je postigao nekadašnji francuski reprezentativac Ludovic Giuly.

U nedjelju će Dinamov suparnik u Ligi prvaka, Paris St. Germain, igrati u gostima kod Lillea.

Prvu utakmicu 4. kola francuskog Le Championnata su u subotu odigrali Lyon i Valenciennes. Bio je to svojevrsni derbi, jer su se sastali drugi i treći s ljestvice.

U zanimljivom i napetom ogledu pobijedio je Lyon s 3-2 čime je došao do treće pobjede u startne četiri prvenstvene utakmice. Valenciennesova obrana je do subote bila uz Marseilleovu jedina koja nije primila niti jedan pogodak u uvodnih 270 minuta prvenstva, no na Gerlandu je tri puta njihov vratar Penneteau odlazio po loptu u svoju mrežu.

Gosti su poveli preko Gila u 12. minuti, no odgovor domaćina je bio brz. U 18. minti je Bastos izjednačio, a samo tri minute kasnije je Gomis realizirao jedanaesterac za 2-1.

U drugom dijelu je Gomis asistirao Grenieru (66. minuta) za lijepi pogodak koji je ovaj postigao s 20-ak metara udaljenosti, čime je priča o pobjednika završila.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren i dalje čeka na povratak na travnjake, nakon duge ozljede. Ovom je prilikom cijelu utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Ostale se utakmice 4. kola igraju u subotu navečer i tijekom nedjelje.

Le Championnat, 4. kolo:

Lille – PSG 1-2 (Chedjou 12 / Ibrahimović 1, 21)
Bordeaux – Nice 1-1 (Saivet 86 / Traore 90)
Marseille – Rennes 3-1 (Morel 35, Gignac 84, Danze 90 / Feret 57)
Lyon – Valenciennes 3-2 (Bastos 18, Gomis 21-11m, Grenier 66 / Gil 12, Pujol 76)
Ajaccio – Evian 2-0 (Diawara 20, Cavalli 41)
Bastia – St. Etienne 0-3 (Cohade 11, Aubameyang 26, Guilavogui 89)
Brest – Troyes 2-1 (Vasat 11, Dernis 90 / Obbadi 66)
Lorient – Nancy 3-0 (Giuly 20, Kone 35, Traore 85)
Sochaux – Montpellier 1-3 (Privat 63 / Belhanda 16-11m, Herrera 58, Cabella 78)
Toulouse – Reims 1-1 (Yedder 90 / Abdennour 55-ag)

 

 

Autor/ica 2.9.2012. u 23:36