Zmajevi će danas saznati imena protivnika u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji

tačno.net
Autor/ica 25.7.2015. u 09:44

Zmajevi će danas saznati imena protivnika u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će saznati protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Evropske reprezentacije će biti svrstane u devet grupa čiji će pobjednici na kraju izboriti direktan plasman na Mundijal, dok će osam drugoplasiranih reprezentacija nastupiti u baražu. Najslabija drugoplasirana reprezentacija će otpasti.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine današnji žrijeb dočekuje u drugom bubnju zajedno sa selekcijama Italije, Slovačke, Švicarske, Češke, Francuske, Austrije, Islanda i Danske. Prvu jakosnu grupu čine Njemačka, Belgija, Holandija, Rumunija, Hrvatska, Vels, Portugal i Španija.

Zanimljivo je da žrijeb teoretski može ponuditi jugoslovensku grupu s obzirom da je Hrvatska u prvom šeširu, naš tim u drugom, Srbija u trećem, Crna Gora u četvrtom, odnosno Makedonija u petom. Bh. delegaciju u Konstantinovoj palati u Sankt Peterburgu će činiti potpredsjednik Nogometnog saveza Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar reprezentacije Elmir Pilav.

Žrijeb počinje od 17:00 sati.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 25.7.2015. u 09:44