Zmajevi dočekuju Andoru: Osvojiti tri boda i produžiti nadu

tačno.net
Autor/ica 6.9.2015. u 10:01

Zmajevi dočekuju Andoru: Osvojiti tri boda i produžiti nadu

Nogometna reprezentacija BiH večeras na Bilinom Polju u Zenici igra osmu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Francuskoj. Suparnik je Andora. Sve osim pobjede izabranika Mehmeda Baždarevića bilo bi ogromno iznenađenje.

Podsjetimo, nakon poraza od Belgije u Briselu rezultatom 3:1, Zmajevi su smanjili šanse za odlazak na kontinentalnu smotru. Ostala je još nada da se domogne treće mjesto koje bi osiguralo baraž.

Ipak, i da pobjede sve tri utakmice do kraja kvalifikacija, nije sigurno da će biti na toj poziciji. U okršaju sa slabašnom Andorom ne bi trebalo biti većih problema za osvajanje kompletnog plijena. Međutim, selektor Baždarević pozivao je na oprez.
“Igramo važnu utakmicu. Andoru moramo respektovati, moramo biti izuzetno disciplinovani i odigrati utakmicu na najbolji mogući način. Tri boda protiv Belgije i protiv Andore su ista, tako da mi nismo ništa više zakomplikovali. Za mene je utakmica sa Andorom izuzetno važna, cijenimo selekciju koja iz godine u godinu napreduje”, naglasio je šef državnog tima na konferenciji za novinare.

Baždareviću će na raspolaganju biti Edin Džeko i Emir Spahić koji su bili lakše povrijeđeni. Ostaje da vidimo hoće li biti promijena u udarnoj postavi. Pjanić, Medunjanin, Vranješ i Višća su odigrali ispod svakog nivoa u Briselu. Bit će zanimljivo vidjete koće od navedenih preseliti na klupu.

Asmir Begović je naglasio kako Andora može biti nezgodan rivala i da se u utakmicu treba ući maksimalno ozbiljno.

“Što ranije damo gol, bit će nam lakše igrati”, poručio je Begović.

Gosti iz Andore sinoć su trenirali na Bilinom Polju. Kako su naglasili žele postići pogodak u Zenici. To im je primarni cilja.

Selektor Andore Koldo Alvarez De Eulate istakao je kako je analizirao igru Zmajeva. Dodao je kako očekuje da će se u dobrom izdanju predstaviti publici u BiH.

Treba istaći da ovoj utakmici neće prisustvovati najvatreniji navijači reprezentacije BH Fanaticosi jer je tribina na kojoj oni budu smješteni zatvorena zbog incidenta na utakmici sa Izraelom.

Utakmica u Zenici počinje u 20:45 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Tabela:
1. Vels 17 bodova
2. Belgija 14
3. Izrael 12
4. Kipar 9
5. BiH 8
6. Andora 0

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 6.9.2015. u 10:01