Zmajevi nakon historijskog nastupa u Brazilu danas stižu u Sarajevo

tačno.net
Autor/ica 27.6.2014. u 11:22

Zmajevi nakon historijskog nastupa u Brazilu danas stižu u Sarajevo

Rukovodstvo Nogometnog saveza BiH i nogometna reprezentacija naše zemlje vraćaju se iz Brazila, gdje su naši Zmajevi nastupili u grupi F Svjetskog prvenstva, u kojoj nažalost nisu uspjeli izboriti plasman u drugi krug.

Rukovodstvo NS BiH i dio ekipe Zmajeva će u Sarajevo stići oko 12:30 sati avionom iz Minhena.

Zmajevi su na SP u Brazilu odigrali tri utakmice u kojim su osvojili tri boda. Prva utakmica protiv Argentine je završena porazom rezultatom 1:2, a prvi gol u historiji našeg tima na jednom velikom takmičenju postigao je Vedad Ibišević.

Od druge utakmice u grupi, u kojoj smo igrali s Nigerijom, mnogo se očekivalo, no, ne tako dobra igra Zmajeva i sudijske greške rezultirali su minimalnim porazom 0:1, koji je značio i eliminaciju BiH sa njenog prvog SP-a.

Treća i posljednja utakmica u grupi donijela je častan oproštaj od Brazila. Zmajevi su rezultatom 3:1 pobijedili Iran i kući se vraćaju sa tri osvojena boda. Golove su postigli Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević.

Iako se s obzirom na snagu i kvalitet Zmajeva očekivao i bolji rezultat na SP-u, naši Zmajevi su ipak pobjednici u srcima bh. navijača i kao takvi se vraćaju u BiH.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 27.6.2014. u 11:22