„Zmajevi“ odradili i drugi trening, lakša povreda Pjanića

Sutrašnji trening naše reprezentacije sigurno će propustiti Miralem Pjanić. Član francuskog Lyona, na današnjem treningu reprezentacije, zadobio je nezgodan udarac u nogu i zaradio povredu. Kako stvari stoje, on će se ostalim igračima priključiti na treningu u petak, do kada bi trebao sanirati povr

Danas je u prijepodnevnim satima, kao što je i planirano, naša nogometna reprezentacija odradila drugi trening u Hrasnici u sklopu priprema za okršaj sa selekcijom Rumunije. Po izuzetno lijepom vremenu i u dobrom raspoloženju, igarči su maksimalno skoncentrisani pristupili treniranju i radili punim intenzitetom. Danas se priključili naknadno pozvani maldi igrači sarajevskih premierligaša, veznjak Željezničara, Edin Višća i kapiten Sarajeva, Kenan Handžić. Nakon početnog razgibavanja i uigravanja akcija, selektor Sušić je rasporedio igrače u dvije ekipe, koje su odigrale međusobni meč.

Naš prvi golman, Kenan Hasagić, ni danas nije prisustvovao treningu. Stanje našeg čuvara mreže nije nimalo bezazleno, kako se moglo pretpostaviti. Hasagić već duže vrijeme ima problema sa leđima, a prema svemu sudeći u pitanju je diskus hernija.Nakon meča sa Meksikom, 9.februara u Atlanti, Hasagić je branio na desetak utakmica, ali je propustio zadnji susret turskog prvenstva protiv Gaziantepspora.

Sutrašnji trening naše reprezentacije sigurno će propustiti Miralem Pjanić. Član francuskog Lyona, na današnjem treningu reprezentacije, zadobio je nezgodan udarac u nogu i zaradio povredu. Kako stvari stoje, on će se ostalim igračima priključiti na  treningu u petak, do kada bi trebao sanirati povredu i biti spreman za dvoboj protiv rumuna.

Prema svemu viđenom do sada, Pape će protiv reprezentacije Rumunije igrati u istoj formaciji kao protiv Slovačke i Meksika. Među stativama bi trebao stajati Hasagić, ispred njega Spahić i Mravac, na bekovima Lulić i Mujdža, u veznom redu Rahimić, Misimović, Medunjanin i Pjanić ako sanira današnju povredu, a za golove će, prije svih, biti zaduženi Džeko i Ibišević. Ukoliko selektor izostavi jednog od špiceva iz sastava, vezni red bi mogao biti pojačan mladim Bešićem ili Ibričićem.

 

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI