ZMAJEVI PRED ODLASCIMA: Džeko seli u Seriju A, Pjanić pred transferom života

tačno.net
Autor/ica 28.5.2015. u 12:36

ZMAJEVI PRED ODLASCIMA: Džeko seli u Seriju A, Pjanić pred transferom života

Vučica je osigurala direktan plasman u Ligu prvaka, a trener Rudi Garcia odmah je krenuo u potragu za pojačanjima.

Nikako ne može biti zadovoljan učinkom svoje navalne linije, nitko od napadača ove sezone u Serie A nije se iskazao.

Najbolji strijelac Rome je Adem Ljajić koji je zabio osam golova, a ‘razvikana’ pojačanja poput Gervinha i Doumbije (zabili su po dva gola) nikako nisu opravdala uloženo.

Čak je i veteran Francesco Totti efikasniji, legendarni je kapetan s 38 godina ‘na leđima’ ove sezone utrpao sedam golova.

Prvi Romin izbor za ovoljetno pojačanje je kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko koji već neko vrijeme nije zadovoljan u Manchester Cityju.

Još u januaru je tražio transfer, ali je mnogim zainteresiranim klubovima bio – preskup. City je za njega tražio odštetu od 25 miliona eura!

Ipak, Vučica očajnički treba rasnog napadača i zasigurno neće štedjeti. Za Džeku ‘garantuje’ i Miralem Pjanić, njegov saigrač iz reprezentacije, pa bi i njegova preporuka mogla biti odlučujuća. Pitanje je samo koliko bi dugo Džeko i Pjanić igrali u Rominom dresu, piše Goal.

Naime, Barceloni u veznome redu treba ‘svježa krv’ – Xavi je otišao, Iniesta sve više pada u ‘drugi plan’, a Sergi Robredo i Rafinha tek se trebaju dokazati.

Katalonci imaju zabranu dovođenja novih igrača, ali ona završava početkom 2016. i već su navodno pripremili ponudu za Pjanića za kojeg su Romi spremni platiti odštetu od 30 miliona eura.

Roma je u međuvremenu praktički riješila pitanje jednog od napadača – čeka se samo potpis ganskog reprezentativca Andrea Ayewa (25) koji je ove sezone u francuskom prvenstvu za Marseille zabio 10 golova. Ayewu, koji je najstariji sin Abedija Pelea, istekao je ugovor s Marseilleom, pa u Rim dolazi kao slobodan igrač.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.5.2015. u 12:36