Zmajevi protiv Argentine večeras žele pokazati snagu

tačno.net
Autor/ica 18.11.2013. u 08:12

Zmajevi protiv Argentine večeras žele pokazati snagu

Nogometna reprezentacija BiH odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Argentine u St. Louisu u utorak rano ujutro. Bit će to prilika da selektor Safet Sušić i društvo pokažu šta mogu protiv jedne od najboljih ekipa današnjice. Iako će Gaučosima nedostajati Messi, sigurni smo da spektakl neće izostati.

Iako do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu ima još mnogo vremena okršaj protiv Argentine bit će i test zrelost ekipe. Dobar rezultat, a pod tim podrazumijevamo i remi, donio bi još veće samopouzdanje.

Zmajevi posljednjih godina igraju dobro, iza sebe imaju dosta kvalitetnih utakmica, stoga smo uvjereni da BiH neće biti nestrpljiva. Sigurni smo da će izabranicima Safeta Susića ovaj dvoboj biti od velike koristi.

BiH će imati veliku podršku sa tribina

Prema posljednjim podacima, naš državni tim imat će i veliku podršku sa tribina. U takvom okruženju i sa takvim navijačima naši teško mogu podbaciti.

“Raduje me što igramo u St. Louisu, gdje ima dosta naših ljudi koji će, siguran sam, napraviti dobru atmosferu. Naravno, mi smo došli ovdje da se predstavimo u najboljem izdanju te da potvrdimo da naš plasman na SP nije bio slučajan, već da smo među najboljim evropskim ekipama. Zato mislim da će nam dobro doći ova utakmica da uporedimo gdje smo u odnosu na jednu od najboljih svjetskih reprezentacija, što Argentina sigurno jeste. Vjerujem da možemo odigrati u dobrom ritmu i ostvariti dobar rezultat”, kazao je kapiten Emir Spahić.

Nogometaš Rijeke Zoran Kvržić je upisao jedan nastup za reprezentaciju. U iščekivanju novog, ne krije da se ne boji nikoga, pa ni Argentine.

“Svakog protivnika respektiram, ali nikoga se ne plašim. Žao mi je samo što Messi neće igrati jer bi to za nas bio motiv više da odigramo dobro”, naglasio je Kvržić.

Edin Višća je rekao kako očekuje veliku podršku navijača.

“Siguran sam da će svi dati svoj maksimum i da možemo ostvariti povoljan rezultat”, kazao je Višća.

Odigrati borbeno i hrabro

Dakako, Zmajevi će igrati protiv izuzetno kvalitetne reprezentacije. Da bi utakmicu završili pozitivnim ishodom svi bh. reprezentativci moraju biti u optimalnom izadanju. Ako se Agueru, Lavezziju, Palaciju… dopusti da slobodno pokažu koliko vrijede, loše ćemo proći.

Uz veliku borbenost, naše vrijednosti i malo sreće Zmajevi mogu doći do izražaja i protiv moćne Argentine.

Junak pobjede u Litvaniji Vedad Ibišević očekuje težak meč.

“Bit će ugodno igrati protiv Argentine. Vidjet ćemo kako ćemo parirati jednoj od najboljih svjetskih selekcija. Vjerujem da možemo doći do povoljnog rezultata uz veliku podršku naših navijača”, istakao je popularni Vedo.

Selektor Safet Sušić je vodio naš državni tim u 15 prijateljskih utakmica, upisali smo pet pobjeda, sedam poraza i tri remija.

Prema podacima koje navodi transfermarkt.de, vrijednost Gaučosa procjenjuje se na 439.200.000 eura, dok je vrijednost Zmajeva 93.600.000 eura.

Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak u 19:30 sati (utorak u 2:30 po srednjoevropskom vremenu).

Direktan prijenos bit će na FACE TV.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 18.11.2013. u 08:12