Zmajevi slavili na Tušnju: Ibišević i Džeko deklasirali Lihtenštajn

tačno.net
Autor/ica 4.9.2014. u 19:02

Zmajevi slavili na Tušnju: Ibišević i Džeko deklasirali Lihtenštajn

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je savladala Lihtenštajn rezultatom 3:0 u prijateljskoj utakmici u Tuzli. Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu a djelo napadačkog dvojca Zmajeva Vedada Ibiševića (1. i 13. minuta) i Edina Džeke (24. minut).

Najbolji bh. nogometaši počeli su utakmicu ranim vodstvom. U prvoj minuti susreta odličnu situaciju iskoristio je Vedad Ibišević i postigao prvi gol današnjeg susreta. Odmah se vidjelo da selekcija Lihtenštajna ne može parirati mnogo kvalitetnijim reprezentativcima BiH koji su tokom prvih 45 minuta imali terensku inicijativu i posjed lopte.

Uspjeli su igrači Lihtenštajna zaprijetiti u jednom navratu, šutom s velike udaljenosti koji je bez većih problema odbranio Begović.

U nastavku susreta gostujući tim uglavnom je branio svoj gol, a odličnu priliku za povećanje vodstva BiH imao je Ognjen Vranješ, ali golman Jehle uspio je sačuvati svoju mrežu. Svoj drugi gol na utakmici postigao je Ibišević u 12. minutu susreta, nakon odlične asistencije Harisa Medunjanina.

Napadač Stuttgarta je zaprijetio odličnim šutom već u narednom minutu utakmice, ali Jehle bez problema brani njegov udarac. U 24. minutu utakmice nakon odličnog kontranapada selekcije BiH kapiten Edin Džeko postiže treći pogodak za domaći tim.

Do kraja prvog poluvremena tempo igre je opao, igrači BiH su kontrolisali loptu, a samim time i tok utakmice, uz povremene dubinske pasove kojim su pokušavali probiti zadnju liniju odbrane Lihtenštajna. BiH je zaprijetila u nekoliko navrata, ali rezultat se do kraja prvog dijela utakmice nije promijenio.

Na početku drugog poluvremena Džeko je imao dobru priliku ali je pucao neprecizno. U 56. minuti pokušao je i Medunjanin ali je njegov udarac otišao pored gola. Samo minut kasnije dobru akciju odigrali su naši reprezentativci ali je Ibišević bio neprecizan.

Brojne izmjene koje su uslijedile uticale su na nivo igre, te je do kraja susreta rezultat ostao nepromijenjen.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 4.9.2014. u 19:02