Zmajevi trenirali po kišnom i prohladnom vremenu, Lulić se priključio ekipi

tačno.net
Autor/ica 9.10.2013. u 15:51

Zmajevi trenirali po kišnom i prohladnom vremenu, Lulić se priključio ekipi

Po kišnom i prohladnom vremenu u Sarajevu reprezentativci BiH odradili su i drugi trening uoči utakmice protiv Lihtenštajna, koja se igra u petak na Bilinom Polju u Zenici.

Treninzima se danas priključio i Senad Lulić pa selektor Safet Sušić može računati na svih 23 igrača.

“Nema boljeg vremena za igru i trening od ovoga. Kiša nam neće poremetiti planove”, kazao je Pape uoči treninga.

Atmosfera među reprezentativcima je odlična i sa nestrpljenjem očekuju jednu od dvije preostale utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

“Ne bi trebali da se plašimo Lihtenštajna, možda bude problema dok se ne postigne prvi gol, ali ubijeđen sam da ćemo već u prvom poluvremenu imati rezultat koji nam garantuje da ćemo osvojiti sva tri boda. Ako bi trebali strahovati od Lihtenštajna, onda ne trebamo ni gajiti ambicije za SP”, dodao je Sušić.

On je potvrdio da će na teren Bilinog Polja izvesti najboljih 11 Zmajeva.

“Nema razloga da nekoga izostavim i čuvam ga za Litvaniju. U ovom trenutku nemam 11, ali imam 10 igrača koji će početi utakmicu”, riječi su Sušića.

Pape je potvrdio da će stoperski tandem činiti Emir Spahić i Ermin Bičakčić.

“Da nije bilo Emira i Ermina, u Zenici protiv Slovačke ne bi bilo 0:1 već 0:3. Ermin igra veoma dobro i bit će u sastavu”, kaže selektor te dodaje da će na desnoj strani najvjerovatnije igrati Avdija Vršajević.

Senad Lulić kaže da nije bitno ko će postići go već da Zmajevi osvoje tri boda.

“Došli smo do trenutka biti ili ne biti. Sigurno da u petak želimo pružiti dobru utakmicu i naravno pobijediti. Imamo dosta samopouzdanja i utakmicu u Zenici moramo što prije završiti”, rekao je Lulić.

Bičakčić kaže da nema straha uoči utakmice protiva Lihtneštajna.

“Neće nam ništa pokloniti, to je sigurno. Dat ćemo sve od sebe. U nogometu se sve može desiti i ako rezultat na kraju bude 1:0 za nas, i to je pobjeda. Spahić ima iskustva i od njega mogu puno naučiti. U tandemu s njim vjerujem da ćemo dobro odraditi posao”, kazao je Bičakčić.

klix.ba

 

tačno.net
Autor/ica 9.10.2013. u 15:51