Zmajevi trenirali u trening centru: Džeko i Lulić bi trebali biti spremni za Vels

tačno.net
Autor/ica 6.10.2015. u 12:15

Zmajevi trenirali u trening centru: Džeko i Lulić bi trebali biti spremni za Vels

Foto: Elmedin Mehić, klix

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici odradila svoj prvi trening u sklopu priprema za predstojeće utakmice protiv Velsa i Kipra, a koji je bio otvoren za predstavnike medija.

U Trening centar NSBiH jučer je pristigao veliki broj bh. reprezentativaca koji su već sinoć odradili svoj prvi trening, dok su i jutros sa treninga izostali Štilić i Spahić koji bi trebali doći u Trening centar, te Edin Džeko koji se nalazi na pregledima u Rimu.

Pomoćnik trenera, Dragan Perić, u izjavi za novinare je kazao kako je stručni štab studiozno pristupio utakmici sa Velsom, tako da pripreme za sada teku prema njihovim očekivanja i maksimalnim kapacitetom.

“Stručni štab je od petka ovdje u Trening centru u Zenici i vjerujemo da možemo ostvariti baraž u narednim utakmicama”, kazao je Perić, nakon čega je prokomentarisao i čuvanje Balea u narednoj utakmici:

“Nećemo imati čuvara na Baleu, igrat ćemo zonsku odbranu jer mislim da ćemo mi više napadati nego što će oni biti u prilici i da se mi branimo od Balea i ostalih.”

Perić je još dodao da bi Lulić i Džeko trebali biti spremni za utakmicu protiv Velsa, ali da će konačni odgovor o zdravstvenom stanju Džeke dobiti danas u toku dana nakon pregleda s loptom.

Zmajevi će do utakmice sa Velsom odraditi još pet treninga na Trening centru i jedan službeni trening na Bilinom Polju koji će biti održan u petak sa početkom od 19.45 sati.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 6.10.2015. u 12:15