Zmajevi večeras imaju ”match” loptu u Žilini

tačno.net
Autor/ica 10.9.2013. u 09:40

Zmajevi večeras imaju ”match” loptu u Žilini

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Žilini igra odlučujuću utakmicu za plsaman na Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Brazilu.

Nakon poraza u Zenici, večeras u 20:15, pred oko 7.000 naših navijača tražimo iskupljenje za lošu igru i kartu za direktan odlazak u Brazil.

Do sada smo u odlučujućim utakmicama zakazivali, ali se nadamo da će večeras biti drugačije, jednostavno mi smo najbolji kada je to najteže.

Prva odlučujuća utakmica bila je sa Danskom na Koševu, pa Srbijom u Beogradu, da bi između dva baraža sa Portugalcima, imali šansu i protiv Fracuza na Stade de France, ali nam je sudija ukrao direktan plasman na SP u Južnu Afriku. Ostalo je sve historija. Portugal je u baražu bio bolji, te zasluženo otišao na Mundijal.

I naši reprezentativci su svjesni uloga kojeg nosi ova utakmica i svi u timu, počevši od selektora Safeta Sušića, do doktora Reufa Karabega vjeruju u trijumf i to je ključ uspjeha, svi moraju vjerovati i svi moraju igrati kao jedan.

Slovaci su u Zenici pokazali da znaju ”igrati lopte”, te su i pored gola imali mnogo dobrih prilika za postizanje gola. Međutim to nije razlog da ih se pribojavamo. Prije pobjede nad Bosnom i Hercegovinom, Slovaci nisu trijumfovali skoro čitavu godinu dana, a posljednju pobjedu su ostvarili u 10. mjesecu prošle godine kada su na svom terenu savladali Latviju 2:1, da bi potom prosuli bodove i protiv Litvanije i Lihtenštajna. Naša pobjeda večeras bi začepila usta kritičarima, te samim tim ostvaila vrata Mundijala širom otvorena, dok bi za Slovake ona bila zatvorena.

Prije utakmice u Zenici, odigrali smo prijateljsku utakmicu sa Slovacima i slavili smo rezultatom 2:3.

 

Nadamo se da će tako biti i večeras, sretno Zmajevi!

 

 izvor: scsport.ba
tačno.net
Autor/ica 10.9.2013. u 09:40