Znate li šta sve u BiH želi kupiti Tan Vincent, vlasnik Cardiffa i novi partner Sarajeva?

tačno.net
Autor/ica 15.7.2013. u 09:33

Znate li šta sve u BiH želi kupiti Tan Vincent, vlasnik Cardiffa i novi partner Sarajeva?

Tan Sri Vincent, čelnik i većinski vlasnik malezijske kompanije Berjaya Corporation, još 2006. je pokazao interes za ulaganje u Međugorje te kupovinu zemljišta na području Sarajeva i Visokog.

Prema onome što se zna njegova kompanija u Maleziji uglavnom se bavi ulaganjem u nekretnine, hotelijerstvom i turizmom te upravljanjem kockarnicama.

Ukupan godišnji prihod premašuje milijardu dolara, a raspolažu s ukupnom aktivom od 3 milijarde dolara i zapošljava preko 20.000 radnika.

Tan Sri Vincent već ranije je boravio u Bosni i Hercegovini kao član grupe od 11 malezijskih biznismena, koje je predvodio bivši premijer Malezije Mahatir Mohamad.

vincent

Malezijski investitori su još tada pokazali interes za ulaganja u turizam, punionicu pitke vode te gradnju hidroelektrana i termoelektrana.

Malezijci su bili zainteresirani i za ulaganje u gradnju novog aerodroma kraj Visokog, zajedno sa bh. Amerikancem Muradifom Pajtom, ali se o ovom projektu već godinama ne govori previše u BiH.

Tan Sri Vincent je tokom radne posjete BiH svojevremeno posjetio i Fondaciju Arheološki Park:“Bosanska piramida Sunca“ te se sreo sa Semirom Osmanagićem.

 

 

 

izvor: sport.ba

tačno.net
Autor/ica 15.7.2013. u 09:33