Zoran Rajović želi u Velež

tačno.net
Autor/ica 1.9.2013. u 11:06

Zoran Rajović želi u Velež

Nekad ponajbolji strijelac Premijer lige BiH, ubojiti centarfor Zoran Rajović mogao bi obući dres Veleža nakon što je izrazio želju prema kojoj bi igrao u jednom od najpoznatijih domaćih klubova: mostarskim Rođenim. Rajović u dalekoj Kini nije završio posao oko angažmana, pa se, sa svim potrebnim i čistim papirima, odlučio vratiti u BiH, a prema njegovoj želji i volji klub čiji bi dres volio obući upravo je crveni dres mostarskog velikana: Veleža.

Ovaj fudbaler je na sebe skrenuo pažnju, tada još kao golobradi dječak u dresu Glasinca sa Sokoca. Odatle je otišao u Zrinjski gdje je bio najbolji strijelac i igrač tom manje poznatom mostarskom klubu. Nastupao je i za Leotar iz Trebinja, a karijeru je nastavio u inostranstvu.
Rajović je klasični golgeter, špic igrač koji se izvrsno snalazi u protivničkom šesnaestercu. Ima izrazito dobar dribling, i gotovo bez ikakve razlike služi se obema nogama. Odličan je u skok igri i vrlo jak u duelima.
S ovom informacijom upoznali smo i čelnike FK Velež, a direktor Sedin Tanović nam je rekao kako će upoznati šefa stručnog štaba Ibru Rahimića s mogućnošću Rajovićevog angažmana.
-Rajović je pravi igrač. Međutim, kupovinom Maletića trener Rahimić i transfer komisija zatvorili su listu u ovom prelaznom roku, izuzev ako ispadne neki odličan ”plej mejker”. Trener Rahimić će biti upoznat s ovom informacijom, rekao nam je Tanović.
Čelnici Veleža su na potezu, i njihova odluka bit će zadnja: činjenica jeste da Veležu nedostaje klasični centarfor, gol-igrač upravo onih karakteristika kakve ima Zoran Rajović.
-Bez trenera i naše transfer komisije niko ne može potpisati za Velež, a trener Rahimić će već danas u Bijeljini gdje igramo utakmicu protiv Mladosti biti upoznat s ovim detaljima, zaključio je Tanović.
N. Bise
tačno.net
Autor/ica 1.9.2013. u 11:06