Zvjezdan Misimović prekinuo igračku penziju i već ima novi klub

tačno.net
Autor 9.6.2015. u 09:35

Zvjezdan Misimović prekinuo igračku penziju i već ima novi klub

Zvjezdan Misimović ipak je odlučio da prekine igračku mirovinu i ponovo obuče kopačke. Naime, vlasnica kineskog Guizhou Renhea, za koji je Misimović nastupao tokom dvije sezone, zajedno sa Zlatanom Muslimovićem, zamolila je rekordera po broju nastupa za bh. selekciju da se ponovo aktivira.

Razlog je što se Guizhou Renhe trenutno bori za opstanak u kineskoj ligi i to samo sezonu, nakon što je, ponajviše zahvaljujući upravo Misimoviću, osvojio Kup.

Misimović je, nakon dužeg nagovaranja, uspio pristati pomoći ekipi, te će odigrati četiri mjeseca u Kini, nakon čega ide u definitivnu igračku penziju, piše Oslobođenje.

Za to vrijeme, njegova funkcija team-koordinatora u reprezentaciji BiH će biti zamrznuta, a po završetku kineske epizode, Misimović će se ponovo priključiti A selekciji, za koju pak neće igrati, s obzirom na to da se oprostio od dresa bh. tima, uzevši njemačko državljanstvo.

Zajedno sa Misimovićem, u Guizhou Renheu će igrati i Sejad Salihović, koji je potpisao ugovor vrijedan dva miliona dolara na godinu.

sport.ba

tačno.net
Autor 9.6.2015. u 09:35