Sukobi na ulicama: Haos u Hong Kongu: Policija ispaljuje gumene metke i suzavce na demonstrante

tacno.net
Autor 12.6.2019. u 14:19

Sukobi na ulicama: Haos u Hong Kongu: Policija ispaljuje gumene metke i suzavce na demonstrante

Nekoliko osoba povrijeđeno je tokom protesta u Hong Kongu, nakon što je veća grupa demonstranata počela da gađa policajce raznim predmetima, na šta je policija uzvratila palicama, gumenim mecima, biber-sprejem, suzavcem i vodenim topom.

Komesar policije u Hong Kongu Stiven Lo Vaj Čung izjavio je da je policija uzvratila nakon što su demonstranti blokirali ulice oko zgrade parlamenta, tokom protesta zbog dopuna zakona o izručenju osumnjičenih iz poluautonomne pokrajine u ostali dio Kine.

On je rekao da je u sukobima povrijeđeno i nekoliko policijskih službenika i da su demonstranti gađali policajce flašama i ciglama.

Čung je situaciju nazvao pobunom, uz upozorenje da se radi o opasnoj situaciji u kojoj bi neko mogao poginuti, javio je Guardian.

 Britanski list je od korisnika društvenih mreža primio izvještaje da je najmanje jedna osoba ozbiljnije povrijeđena.

Određen broj demonstranata viđen je kako bježi od oblaka dima, a nekoliko ih je sjelo u automobile i blokiralo put, piše AP.

Zbog današnjih nereda odgođena je rasprava o dopunama zakona, ali se očekuje da će one biti usvojene uprkos nasilju na ulicama.

Američka agencija piše da je Čung objasnio da su policajci morali da upotrijebe suzavac i gumene metke, jer bi, u suprotnom, demonstranti upotrijebili metalne šipke protiv policije.

On je situaciju nazvao “opasnom i haotičnom”, ali je dodao da je ubijeđen da policajci mogu da iskontrolišu demonstrante.

Protesti su počeli mirno prije tri dana, kada je u maršu učestvovalo više od milion ljudi.

Klix.ba

tacno.net
Autor 12.6.2019. u 14:19

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija