Aktualni izazovi u suvremenim međunarodnim odnosima

tačno.net
Autor 13.5.2015. u 22:24

Aktualni izazovi u suvremenim međunarodnim odnosima

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) vas u okviru ciklusa predavanja “EU i svijet sa zadovoljstvom poziva na predavanje Budimira Lončarapredsjednika Savjetodavnog odbora Međunarodnog instituta IFIMES 

sa naslovom

»Aktualni izazovi u suvremenim međunarodnim odnosima«

u ponedjeljak 18. maja/svibnja 2015, u 16.00 sati, u hotelu »Lev«, 13. sprat/kat, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

Budimir Lončar (92) je donedavno bio predsjednik Savjeta za vanjsku politiku i međunarodne odnose predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića i posebni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića 2004-2010. U svom predavanju govorit će o aktualnim izazovima u suvremenim međunarodnim odnosima.

Budimir Lončar je bio zadnji ministar vanjskih poslova SFRJ 1987-1991. Između ostaloga bio je specijalni izaslanik Generalnoga sekretara UN-a pri Pokretu nesvrstanih, veleposlanik SFRJ u Washingtonu, Bonnu i Džakarti. Potpredsjednik je Svjetske asocijacije bivših ministara vanjskih poslova i predsjednik Diplomatskog vijeća Visoke škole za međunarodne odnose i diplomaciju »Dag Hammarskjöld«.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku,  poslije predavanja slijedi razgovor sa gostom, kojeg će voditi mr. sc.  Zijad Bećirović.

Prijenos uživo LIVESTREAM na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream

tačno.net
Autor 13.5.2015. u 22:24