Al Kaida pozvala na napade u SAD-u i Francuskoj

tačno.net
Autor 5.8.2015. u 09:23

Al Kaida pozvala na napade u SAD-u i Francuskoj

»Kao što vi postavljate ograničenja slobodi izražavanja i kažnjavate svakoga koji ih krši tako je na nama da kaznimo svakoga tko prekorači naše granice i svetinje«, rekao je Batarfi

Teroristička organizacija Al Qaeda na Arabijskom poluotoku (AQAP) objavila je u utorak video u kojem poziva na daljnje napade »vukova samotnjaka« u Sjedinjenim Državama, Francuskoj i drugim »nevjerničkim« zemljama.

Internetska stranica koja prati džihadiste SITE Intelligence rekla je da je video pohvalio navodnog naoružanog muškarca za napad prošlog mjeseca u američkoj saveznoj državi Tennessee u kojem je ubijeno četvero marinaca i jedan američki mornar.

Dužnosnik AQAPA-a Khalid bin Umar Batarfi, koji je govorio u devetominutnoj video snimci, osudio je »Ameriku, Franucsku i druge kufr (nevjerničke) zemlje«, prema SITE Intelligence.

»Kao što vi postavljate ograničenja slobodi izražavanja i kažnjavate svakoga koji ih krši tako je na nama da kaznimo svakoga tko prekorači naše granice i svetinje«, rekao je Batarfi koji je u travnju oslobođen iz jemenskog zatvora.

novilist.hr

tačno.net
Autor 5.8.2015. u 09:23

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija