Al-Kaida zauzela važnu vojnu bazu u Siriji

tačno.net
Autor 15.12.2014. u 16:18

Al-Kaida zauzela važnu vojnu bazu u Siriji

»Napredovanje džihadista od velike je važnosti i pokazuje pobunjenicima da Fronta Al-Nosra kontrolira zonu«, kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman

Fronta Al-Nosra, sirijski ogranak Al-Kaide, preuzela je u ponedjeljak nadzor nad važnom vojnom bazom u pokrajini Idleb, na sjeverozapadu zemlje, nakon 24-satne ofenzive, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Ta se skupina uspjela domoći nadzornih točaka i položaja u i oko kampa Vadi al-Deif u gradu Maret al-Namanu, istaknuo je Opservatorij koji se oslanja na široku mrežu aktivista i medicinskih izvora.

Ta pobjeda, do koje se došlo uz pomoć islamističke brigade Džund al-Aksa, omogućava Fronti Al-Nosra kontrolu nad većinom pokrajine Idleb, koja se nalazi uz granicu s Turskom.

Prije nekoliko tjedana, sirijski ogranak Al-Kaide već je uspio izbaciti proturežimske pobunjenike, koje podržava Zapad, iz većeg dijela te pokrajine.

»Napredovanje džihadista od velike je važnosti i pokazuje pobunjenicima da Fronta Al-Nosra kontrolira zonu«, kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

novilist.hr

tačno.net
Autor 15.12.2014. u 16:18

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija