Ankara: Napad bombaša samoubice na ambasadu SAD, dvije osobe ubijene

tačno.net
Autor 1.2.2013. u 13:55

Poslanik Republikanske narodne partije Turske (CHP) Levent Gok, koji se nalazi na licu mjesta, izjavio je za agenciju Anadolija da se ”sigurno radi o samoubilačkom napadu”.

Prema posljednjim informacijama, najmanje dvije osobe, od kojih je jedna sam napadač, poginule su u eksploziji koja danas dogodila ispred Ambasade Sjedinjene Američke Države (SAD) u Ankari, izvještava novinar agencije Anadolija (AA). Osim dvoje smrtno stradalih, u životnoj opasnosti je i  žena između 30 i 35 godina života, javljaju reporteri agencije Anadolija (AA). Ona je prebačena u lokalnu bolnicu gdje se turski ljekari bore za njen život.

U međuvremenu, Ambasada SAD u Ankari izdala je saopćenje za javnost u kojem se potvrđuje da se eksplozija dogodila ispred Ambasade SAD-a, te da su poduzete sve dalje mjere predostrožnosti nakon napada.

”Zahvaljujemo se turskim sigurnosnim službama na pravovremenoj intervenciji. Nakon što budemo imali više informacija, podijelit ćemo ih s vama”, saopćeno je, a prenio je novinar AA.

Guverner Ankare Alaaddin Yuksel potvrdio je da se eksplozija dogodila u prostorijama kod Ambasade SAD-a u Ankari. Riječ je o objektu za službenike osiguranja unutar Odjela za vize Ambasade SAD-a u Ankari.

Poslanik Republikanske narodne partije Turske (CHP) Levent Gok, koji se nalazi na licu mjesta, izjavio je za agenciju Anadolija da se ”sigurno radi o samoubilačkom napadu”.

“Prema podacima koje smo dobili od sigurnosnih zvaničnika, riječ je o samoubilačkom napadu ispred zgrade Ambasade SAD-a u kojem je napadač raznio sebe i još jednu osobu koja bi mogla biti i pripadnik osiguranja”, kazao je Gok. Istakao je da je potrebno sačekati dok policija završi uviđaj kako bi se dobile detaljnije informacije o napadu.

“Događaj se tek desio i potrebno je da policija pokupi dijelove tijela napadača. Nakon toga ćemo sigurno imati mnogo više detalja o napadu”, rekao je Gok. Također, prema saznanju reportera agencije Anadolija, okolne zgrade nisu oštećene prilikom eksplozije.

AA

tačno.net
Autor 1.2.2013. u 13:55