Assad prijeti Americi: Čeka vas poraz kao u svim ratovima prije, počevši od Vijetnama do danas!

tačno.net
Autor/ica 26.8.2013. u 07:29

Assad prijeti Americi: Čeka vas poraz kao u svim ratovima prije, počevši od Vijetnama do danas!

Sirijski predsjednik Bashar Assad navodno je preko ruske Izvestie zaprijetio SAD-u! Ruske novine pišu kako kako je Assad rekao da će SAD doživjeti poraz, “baš kao i u svim ratovima prošlosti, počevši od Vijetnama pa sve do današnjeg dana”. Dodao je kako su optužbe da su upotrijebili kemijsko oružje “protiv elementarne logike”.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju je pozvalo Amerikance na suzdržanost, dodavši kako su o tome razgovarali ruski ministar vanjskih poslova i američki državni tajnik John Kerry. “Rusija je s dubokom zabrinutošću primila vijesti da su SAD spremne intervenirati u sirijskom sukobu”, dodaje se u priopćenju, prenosi Reuters.

Ban Ki-Moon: Upotreba kemijskog oružja mora biti kažnjena!

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon novinarima je u Seoulu kazao kako upotreba kemijskoj oružja u Siriji mora biti kažnjena. “Upotreba kemijskog oružja je zločin protiv čovječnosti i mora se kazniti”, rekao je čelni čovjek UN-a.

“I sati se broje. Ne možemo si više priuštiti čekanje. Svjedoci smo groznih scena. Očito je da se dogodio ogroman i strašan incident”, dodao je.

“Washington se priprema biti u ulozi onih koji će kažnjavati”, piše CNN.

 

 

 

izvor: index.hr

tačno.net
Autor/ica 26.8.2013. u 07:29