Balkan od tranzitnog puta do integralnog dijela Evrope

tačno.net
Autor/ica 23.1.2017. u 09:30

Balkan od tranzitnog puta do integralnog dijela Evrope

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) u sklopu ciklusa predavanja „Zapadni Balkan i EU“ organizira predavanje Hakija Abazija, Programskog direktora za Zapadni Balkan, The Rockefeller Brothers Fund, New York, SAD sa naslovom »Balkan – od tranzitnog puta do integralnog dijela Evrope?« koje će se održati u utorak, 31. januara/siječnja 2017 u 16.00 sati dvorana “Grad”, Hotel Lev (13. sprat), Vošnjakova 1, Ljubljana.

Haki Abazi je programski direktor za Zapadni Balkan u Rockefeller Brothers Fund-u iz New Yorka, SAD. Ima produbljena znanja i radno iskustvo sa područja civilnog društva, još posebno u prijelaznom periodu, jer je razvio i realizirao veliki broj programa sa tog područja.

U svom predavanju će Haki Abazi predstaviti svoj pogled na trenutnu situaciju na Zapadnom Balkanu i na budućnost tog dijela Evrope.

Predavanje će biti na engleskom jeziku. Poslije predavanja slijedi razgovor sa gostom, kojeg će voditi dr. sc.  Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.

Prijenos uživo LIVESTREAM na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream

Sudjelovanje na događaju je besplatno, ipak vas molimo, da svoju prisutnost obavezno potvrdite na telefonskom broju (01) 430 15 33 odnosno e-mail: ifimes@ifimes.org

Linkovi:

–         http://www.ifimes.org/ba/9307 (Konferencija: Za mir i pomirenje na konfliktnim područjima – uloga religija)

–         http://www.ifimes.org/ba/9300 (Izraelski ambasador posjetio IFIMES)

–         http://www.ifimes.org/ba/9293 (Direktor IFIMES-a posjetio rektora Univerziteta u Sarajevu)

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 23.1.2017. u 09:30