Berlusconi osuđen na sedam godina zatvora!

tačno.net
Autor 24.6.2013. u 16:22

Berlusconi  osuđen na sedam godina zatvora!

Sa sedam godina zatvora i zabranom bavljenja politikom kaznio je danas sud u Milanu bivšeg premijera Silvija Berlusconija (76) u procesu Ruby u kojem je optužen za maloljetničku prostituciju i zloporabu položaja, javlja Večernji list

Autor: tportal.hr/Večernji.hr
Protiv Berlusconija je, u istom procesu u kojem je optužen za maloljetničku prostituciju, podignuta i optužba za zlouporabu položaja, jer je 27. svibnja 2010. telefonski intervenirao u policijsku postaju u Milanu kako bi se Ruby, koja je bila uhićena zbog krađe, a budući da je bila maloljetna, povjerila vijećnici njegove stranke u regiji Lombardiji Nicole Minetti umjesto da je se odvede u prihvatilište za maloljetnike. Inače, Minetti, bivši glavni urednik informativnog programa Berlusconijeve TV postaje Rete4 Emilio Fede i menadžer za šoubiznis Lele Mora u paralelnom procesu optuženi su za posredovanje u prostituciji, odnosno poticanje prostitucije.

Prema optužbi, Karima El Mahroug bila je Berlusconijevom gošćom u Arcoreu dok je još bila maloljetna i prisustvovala večerama ‘visokog erotskog stupnja’. Sve djevojke koje su sudjelovale na tim večerama bivale su plaćene i još i danas Berlusconi im daje 2.500 eura mjesečne ‘plaće’. Ruby je od Berlusconija dobila i dodatnih oko 30.000 eura za kupnju, kako je rekla, potrebnih stvari za centar za uljepšavanje koji je namjeravala otvoriti.

Podsjetimo, Berlusconi je već, nepravomoćno, osuđen na četiri godine zatvora zbog utaje poreza procesa Mediaset. Zatim je osuđen, također nepravomoćno, na godinu dana zbog širenja istražne tajne, a pokrenuta je protiv njega i istraga o ‘kupovanju’ parlamentaraca.

tačno.net
Autor 24.6.2013. u 16:22

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija