Biden danas u Poljskoj, posjetu počinje blizu granice s Ukrajinom

AJB
Autor 25.3.2022. u 09:08

Biden danas u Poljskoj, posjetu počinje blizu granice s Ukrajinom

Foto: Reuters

Američki predsjednik Joe Biden posjetit će danas poljski grad Žešov, oko 80 kilometara od granice sa Ukrajinom, saopštila je Bijela kuća, a prenosi Beta.

Bidena će na aerodromu Žešova, koji se nalazi dva i po sata vožnje od Lavova, na zapadu Ukrajine, dočekati poljski predsednik Andrzej Duda.

Bijela kuća je ranije navela da će Bidena u tom gradu obavijestiti o humanitarnoj situaciji i prilivu izbjeglica iz Ukrajine od 24. februara kada je Rusija počela invaziju na tu zemlju.

Biden će se sastati sa američkim vojnicima stacionaranim u regiji, a tokom večeri će posjetiti Varšavu gde su za subotu predviđeni razgovori sa Dudom.

Biden će održati govor “o ujedinjenim naporima slobodnog svijeta da podrži ukrajinski narod, da Rusiju pozove na odgovornost za njen brutalni rat i odbrani budućnost zasnovanu na demokratskim principima”, dodala je Bijela kuća.

Američki predsjednik dolazi u Poljsku iz Brisela gde je učestvovao na nekoliko samita – NATO-a, Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7) i lidera Evropske unije.

AJB

AJB
Autor 25.3.2022. u 09:08