Bijesni Izraelac napao reportera BBC-a, izraelska vojska pucala na ured Al Jazeere

tačno.net
Autor 23.7.2014. u 09:13

Bijesni Izraelac napao reportera BBC-a, izraelska vojska pucala na ured Al Jazeere

REPORTERA TV mreže BBC Arabic napao je u utorak ljutiti izraelski promatrač tijekom izvještavanja uživo o strahotama koje se događaju u Gazi.

Feras Khatib izvještavao je iz izraelskog grada Ashkelon blizu granice s Pojasom Gaze u kojoj je posljednjih dana umrlo ubijeno više od 500 ljudi. 

Bez obzira na napad, Khatib je nakon kratke pauze nastavio s izvještavanjem, a članovi njegovog tima udaljili su bijesnog napadača. 

Tim povodom oglasio se i sam BBC. “Tijekom jutrošnjeg javljanja uživo iz izraelskog grada Ashkelon, reporter BBC-a Arabic Feras Khatib napadnut je od strane ljutitog Izraelca. Feras nije ozlijeđen te će nastaviti izvještavati kao i obično”.

Izraelska vojska pucala na ured Al Jazeere

I ured Al Jazeere u Gazi napadnut je od strane Izraelaca zbog čega je ta televizijska mreža poslala pismo premijeru Benjaminu Netanyahuu.

Izraelska vojska s dva je hica upozorenja pucala na zgradu Al Jazeere što je potvrdila i sama vojska. Pucnjava je izazvala paniku među civilima koji rade u zgradi.

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman rekao je još je u ponedjeljak da Vlada Izraela traži način da zabrani rad Al Jazeeri u Izraelu.

Lieberman je optužio Al Jazeeru da je glasnik Hamasa te je kazao da njegovo ministarstvo pokušava spriječiti Al Jazeeru da emitira s izraelskog teritorija kao vid kazne državi Katar koju smatra glavnim financijerom terorizma na Bliskom istoku.  Lieberman je rekao da Al Jazeera promovira “antisemitizam” i “ohrabruje terorizam”.

Al Jazeera je uputila pismo premijeru  Benjaminu Netanyahuu u kojem se navodi da će smatrati Vladu Izraela odgovornom za posljedice bilo kakvih napada na zaposlenike ili imovinu ove televizijske mreže. Al Jazeerini pravni savjetnici proslijedili su pismo i generalnom tajniku Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonu te šefovima pet država stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a.

Dodaje se kako je jedini cilj Al Jazeerinih novinara u Gazi da svijetu nepristrano i bez straha prenesu što se tamo događa.

index.hr

tačno.net
Autor 23.7.2014. u 09:13