Bivši novinar Špigla demantovao da je koristio donacije

tačno.net
Autor 28.12.2018. u 10:03

Bivši novinar Špigla demantovao da je koristio donacije

Klas Relotius, bivši novinar nemačkog nedeljnika Špigl, koji je priznao da je izmišljao priče za svoje članke, demantovao je danas da je koristio novac namenjen za sirijsku decu.

Redakcija nemačkog lista u nedelju je saopštila da će podneti tužbu protiv novinara kojeg sumjiči da je proneverio donacije.

Advokat novinara je danas rekao da Relotius nije ni u jednom trenutku imao nameru da iskoristi taj novac i dodao da do pronevere nije ni došlo. Prema navodima advokata, Relotius je prikupio oko 7.000 evra, a sam je dao 2.000 evra.

Novac prikupljen 2016. godine predat je jednoj nevladinoj organizaciji u Nemačkoj koja podržava decu u ratnim područjima.

Relotius je nedavno priznao da je izmišljao priče za svoje novinske članke. Novinar od 33 godine je potom dao otkaz dok su čitaoci poslednjih dana naveli da je Relotius prikupljao novac za sirijsku decu.

List se izvinio čitaocima navodeći da taj incident predstavlja “sramotu” za nedeljnik star 70 godina i dodao da će sve učiniti da “povrati kredibilitet i poverenje”.

RSE

tačno.net
Autor 28.12.2018. u 10:03