Breivik računao na pomoć HSP-a i HDSSB-a

Autor 27.7.2011. u 03:13

Breivik računao na pomoć HSP-a i HDSSB-a

Riječ ‘Hrvatska’ spominje 70 puta, ‘Kosovo’ 143 puta, ‘srbijanski’ 341 puta, ‘Bosna’ 343 i ‘Albanija’ 208 puta. Istovremeno, riječ ‘Srebrenica’ uopće ne spominje, piše britanski Economist, koji Breivikov manifest uspoređuje sa svojevrsnim ‘Mein Kampfom’ današnjice. Glavni neprijatelji, doduše, nisu Židovi već su to Muslimani, koje Breivik želi izgnati s europskog teritorija.

‘Oslanjajući se na najsiroviju ratnohuškačku srbijansku propagandau iz 90-ih, document opisuje muslimanske Albance i Bošnjake (bosanske muslimane) kao zle, džihadističke neprijatelje. Treba li reći, povijesne reference su iskrivljene’, piše Economist.

Breivik piše da bi volio susresti Radovana Karadžića, ratnog vođu bosanskih Srba koji je trenutno na Haškom sudu. ‘No nije li Radovan Karadžić masovni ubojica i rasist?!’, pita se Breivik. ‘Moje istraživanje pokazuje da nije ni jedno ni drugo’, odgovara Breivik.

Pohvalno o Karadžiću

U dokumentu stoji da su desetljećima Albanci i muslimani u ‘bosanskoj Srbiji’ vodili demografski rat, ili ‘indirektan genocid’ protiv Srba. Takva tvrdnje podsjećaju na zloglasni memorandum Srpske akademije znanosti i umjetnosti, koji je procurio u medije 1986 i smatra se da je imao ključni utjecaj na srbijanske nacionaliste.

Breivik tvrdi da je Karadžić ‘ponudio muslimanima u bosanskoj Srbiji šansu da se preobrate ili napuste zemlju’.

‘Išao je tako daleko da je muslimanima ponudio određene enklave. Kada su odbili, htio ih je istjerati silom. Kada je to onemogućio NATO, izdao je naredbu za borbu protiv onih koji su odbili ono što je bilo njegovo suvereno pravo i odgovornost kao jednog od glavnih vođa srbijanskih snaga. Nikada nije bila riječ o etnicitetu, već o tome da se zemlja očisti od ideologije genocidne mržnje poznate kao Islam. Osušujem svake zločine protiv Hrvata i obrnuto, no u ovom nastojanju da očisti Srbiju od Islama on će se uvijek smatrati i biti upamćen kao časni križar i europski ratni heroj. Što se tiče ratnih kriminalaca u NATO-u, zapadnoeuropske A kategorije izdajnika koji su dali zeleno svjetlo, oni nisu ništa manje nego ratni zločinici’,
piše Breivik.

Simpatije za HSP i HDSSB

Breivik ističe da u borbi protiv Islama treba računati na nacionalističke stranke, a u RH identificira HSP i HDSSB, navodeći njihove nazive na hrvatskom i engleskom, te adrese njihovih internetskih stranica. Smatra da su to stranke ‘na koje bi trebalo računati u podizanju budućeg protuislamskog ustanka i borbe za protjerivanje muslimana iz Europe’. Hrvatsku i Srbiju drži zemljama starih naroda, a navodi i da je jednom posjetio Hrvatsku. ‘Hrvati i Srbi prva su slavenska plemena koja su došla na područje Balkana, pet stotina godina prije ijednog muslimana. Kada mi, konzervativci, napokon steknemo kontrolu u zapadnoj Europi, pomoći ćemo Srbiji i Hrvatskoj da konačno ostvare slobodu. Pokrenut ćemo križarsku vojnu ne da bismo dobili nešto zauzvrat, već da bismo zaštitili kršćanstvo na istoku i pomogli našoj braći i prijateljima. Ne činimo to zbog profita i zarade, već zbog časti, zato što bi i oni istu stvar napravili za nas. Hrvatska je već bila na udaru islamskih radikala kada je u Rijeci 1995. eksplodirala autobomba’, napisao je Breivik.

Nije štedio ni Albance. Njihove obitelj, napisao je, ‘višestruko se množe, pokušavajući osvojiti teritorije demografski, a potom putem krvoprolića’. Iako su Albanci među najsekularnijim muslimanima na svijetu, te fanatično pro-američki orijentirani, Breivik je odlučio naglasiti njihove navodne veze s Al Kaidom, piše Economist.

‘Brutalno istjerati muslimane iz Europe’

U nadolazećem ‘ratu’, on predviđa deportaciju muslimana iz Europe i čini se da odobrava fizičku likvidaciju Albanaca i Bošnjaka koji se tome usprotive. S obzirom da su tu živjeli ‘nekoliko stoljeća’, on drži da ‘neće prihvatiti deportaciju iz Europe I borit će se za svoj opstanak. Stoga, morat će se primijeniti dugoročnija i brutalnija vojna strategija’.

Po Breivikovoj zamisli, kada se Europa ‘očisti’ od muslimana, Albanija će postati službena ‘tranzitna zona za Balkan’. Nakon toga, regionalna mapa morat će kompletno izmijeniti, pri čemu se Kosovo ponovno ujediniti sa Srbijom.

Bosna, također, treba nestati sa zemljovida, onako kako se to trebalo dogoditi u devedesetima, kada su je Srbija i Hrvatska nastojale podijeliti. Breivik smatra da je Bosna ‘srbijansko-hrvatski teritorij trenutno poznat kao Bosna i Hercegovina.’

’Podijelit će se na srbijanski (60-70 posto) i hrvatski (30-40 posto) dio… prema povijesnim etničkim granicama. Svi muslimani (Bošnjaci i Albanci) deportirat će se u najbliže tranzitno područje (Albanija), čekajući na deportaciju iz Europe’, napisao je Breivik.

Doživljavajući sebe kao modernog križara, Breivik se nadao da će ubojstvom toliko svojih sunarodnjaka potaknuti novi svjetski rat u kojemu će Balkan biti jedno od ključnih ratišta. U njegovom manifestu, opisuje koje bi se medalje trebale podijeliti, pa tako medalja za ‘oslobođenje Balkana’ treba ići onima koji ‘pomognu u izgonu Islama s okupiranih područja koja pripadaju Srbiji i Hrvatskoj given (Kosovo, Bosna i Hercegovina).’

‘Neprihvatljivo bombardiranje Srbije’

Breivik tvrdi da ga je upletenost Norveške u NATO-ov napad na Srbiju potaknula na djelovanje.

‘Bilo je posve neprihvatljivo kako su SAD i zapadnoeuropski režimi bombardirali Srbiju i srbijansku braću. Sve što su oni željeli bilo je da se riješe Islama, deportirajući albanske muslimane natrag u Albaniju. Kada su Albanci to odbili, oni uistinu nisu imali nikakav izbor do upotrebe vojne sile. Odričući Srbima pravo na samoodređenje vezano uz njihov suvereni teritorij, indirektno su iskopali grob Europi. Budućnost u kojoj će nekoliko mini-Pakistana biti stvoreno u svakoj zapadnoeuropskoj prijestolnici neprihvatljiva je, posve neprihvatljiva’, zapisao je Breivik.

Konačno, Breivik piše o stvaranju tzv. Vojnog reda, kojemu navodno pripada. Prvi kontakt uspostavljen je preko interneta sa srbijanskim konzervativcima – vjetrojatno ekstremnim nacionalistima.

‘Imao sam privilegiju susresti jednog od najvećih živućih ratnih heroja Europe, srbijanskog križara koji je ubio mnogo muslimana na bojnom polju. Zbog progona EU-a na temelju navodnih ratnih zločina protiv muslimana, živio je u Liberiji. Posjetio sam ga jednom u Monroviji, netom prije osnivačke skupštine u Londonu 2002. godine’, napisao je Breivik.

t-portal

Autor 27.7.2011. u 03:13