Broj mrtvih na Haitiju posle uragana porastao na 800

tačno.net
Autor 8.10.2016. u 07:45

Broj mrtvih na Haitiju posle uragana porastao na 800

Broj mrtvih na Haitiju od posledica uragana Metju porastao je na 800, saopštila je danas državna Agencija za civilnu zaštitu, čime je udvostručen prethodni bilans nastradalih kako spasilački timovi stižu u teško pristupačna poplavljena područja na jugu zemlje.

Spasilačke ekipe trude se da procene pune razmere razaranja ovog najjačeg uragana koji je zahvatio Karibe u poslednjih deset godina, ali se upozorava da bi mogli da prođu dani da bi se saznao njegov puni uticaj.

Karlos Veloso iz kancelarije Svetskog programa za hranu na Haitiju rekao je da u neke od teško pogođenih gradova može da se stigne samo morem ili vazdušnim putem, prenosi BBC.

Grad na jugu Haitija, Žeremi, uništen je 80 odsto, pokazuju snimci iz vazduha razmere razaranje sa stotinama sravnjenih kuća.

Zvaničnik Agencije za civilnu zaštitu Sen-Viktor Žen rekao je da je njegov tim našao još 82 tela u planinskim obodima Žeremija. Oni nisu mogli da registruju ove nastradale s haićanskim vlastima zbog loših komunikacija, rekao je on za AP.

“Situacija se stalno menja. Mislim da ćemo za narednih četiri ili pet dana imati jasniju sliku štete i broja mrtvih”, rekao je Veloso iz Svetskog programa za hranu.

Radio Slobodna  Evropa

tačno.net
Autor 8.10.2016. u 07:45