Češka pooštrila mere bezbednosti

tačno.net
Autor 14.11.2015. u 12:12

Češka pooštrila mere bezbednosti

Češka je, posle serije terorističkih napada u Parizu, tokom noći pooštrila mere bezbednosti, iako obaveštajne službe, kao ni u susednoj Poljskoj, nemaju nagoveštaje da povećani rizik sada preti zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Češke Milan Hovanec rekao je da je tokom noći policija preduzela pojačane mere obezbeđenja na aerodromu Vaclava Havela u Pragu, oko diplomatskih predstavništava, ambasade Francuske i uvela kontrole na granicama sa Austrijom.

“Premijer Bohuslav Sobotka sazvao je za popodne Savet bezbednosti države. Ukoliko se ne promeni ništa, neće biti potrebe da se preduzete mere menjaju”, kazao je danas Hovanec češkom radiju Radiožurnal.

Češka policija pojačala je i patrole oko tržnih centara počev od onih koji su otvoreni non-stop, a Hovanec je upozorio da iako nema nagoveštaja ni informacija ;da pojačani rizik terorističkih napada preti Češkoj Evropa jednostavno mora ;da se navikne da bezbednost ubuduće mora da bude na prvom mestu.

“Teroristi će pokušavati da ponove napade i unesu nemir. Moramo da pokažemo da smo odlučni da se branimo silom”, kazao je češki ministar unutrašnjih poslova.

RSE

tačno.net
Autor 14.11.2015. u 12:12