Daigou biznis odličan način zarade!

Autor 19.10.2011. u 11:20

Daigou biznis odličan način zarade!

Unatoč tome što je Kina uložila velike napore da podupre domaće tržište i da smanje krijumčarenje strane robe, jedan novi biznis je procvjetao a zove se Daigou.

Daigou doslovno znači „Kupi za sebe“. Daigou je većinom online biznis u kojem se tvrtke ponašaju kao agent prodaje za kineski narod koji žele različite stvari koje nisu dostupne u Kini. Pojedinačna kupnja kod  Kineza iz godine u godinu rapidno raste, a njihova želja za luksuznim stvarima vodi većinu ljudi do Daigou industrije. Ovaj biznis „cvjeta“ svake godine 10 dana prije Božića i 10 dana poslije Nove godine.

Daigou biznis je zaista dobar način zarade, čak su ga neki pretvorili u multi milijunski online biznis. Izvor iz Hang Zhou istraživačkog centra pokazuje da je Daigou industrija porasla više od 100 % u 2010. godini, i predviđaju totalni rast prihoda u Daigou industriji preko 48 bilijuna u 2012. godini. Pogledajte graf ispod.

A sada ćemo vam reći razlog zbog kojeg Daigou biznis ovako rapidno raste.

Prošle godine Kineska vlada je uvela veću tarifu na luksuzne stvari kao što su parfemi, dizajnerske torbe, kozmetika, čak i dizajnersku odjeću.

Ista Gucci torba košta 3 puta skuplje u Kini nego u SAD-u. Neki internacionalni brandovi nisu dostupni na kineskom tržištu, kao npr. mlijeko u prahu za bebe iz Novog Zelanda nemoguće ga je naći na kineskom tržištu nakon afere s kontaminarim mlijekom u prahu, a potražnja za njim je ogromna.

Daigou biznis funkcionira na 2 načina: Nabavka veće količine popularne robe po nižim cijenama i prodaja na kineskom tržištu ili pojedinačne narudžbe kupaca koji plaćaju premiju za željene proizvode, a ti se proizvodi većinom unose ilegalno u Kinu kao personalne stvari.

Sa malo mašte i par kontakata u Kini možete napraviti odličan biznis za nadolazeće blagdane. Sretno!

 

Tagovi: Daigou, Kina, Posao, Blagdani

Autor 19.10.2011. u 11:20