Dan žalosti u Makedoniji

tačno.net
Autor 8.8.2016. u 10:53

Dan žalosti u Makedoniji

Foto: Reuters/Stringer

Vlada Makedonije proglasila je 8. avgust za Dan žalosti.

Na vanrednoj sednici vlada je proglasila krizno stanje u regionu Skoplja i Tetova koji su pogođeni nevremenom, u trajanju od 15 dana.

Doneta je i odluka o dodeljivanju novčane nadoknade od 300.000 denara za porodice poginulih građana.

U velikom nevremenu koje je u subotu veče zadesilo Skoplje poginula je 21 osoba. Nevreme je nanelo i veliku materijalnu štetu, oštećene su kuće, ulice i automobili.

“Identifikovano je i predato porodicama 20 tela, a jedna osoba još nije identifikovana. To je stanje do 15.00 časova”, rekla je Natalija Spirova Kodrić, načelnik Sektora MUP za odnose sa javnošću.

Žrtve su potvrđene u severoistočnim prigradskim naseljima Stajkovci, Smiljkovci, Aračinovo i Čento. Prema nekim medijima, nisu svi stradali iz tih delova grada, već ima onih koju su stradali u vozilima koje je voda nosila, na skopskoj obilaznici.

U MUP-u strahuju da će broj žrtava povećati, izjavila je načelnica Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za odnose sa javnošću, Natalija Spirova Kodrić za agenciju Beta. Prema podacima MUP-a, 22 osobe su primljene u bolnice zbog povreda u poplavama.

Kiša praćena grmljavinom i sinoć je padala u Skoplju, ali prema navodima iz Hidrometeorološkom zavodu, slabijeg je intenziteta nego u subotu veče.

N1

tačno.net
Autor 8.8.2016. u 10:53