Dva tinejdžera uhićena zbog ubojstva novinarke u Sjevernoj Irskoj

tačno.net
Autor/ica 20.4.2019. u 10:51

Dva tinejdžera uhićena zbog ubojstva novinarke u Sjevernoj Irskoj

foto: EPA-EFE

Dvojica tinejdžera uhićena su jer ih se dovodi u vezu s ubojstvom novinarke Lyre McKee.

Uhićeni mladići imaju 18 i 19 godina, javlja BBC.

29-godišnja novinarka je, podsjetimo, pogođena metkom na prosvjedu u Londonderryju u Sjevernoj Irskoj u četvrtak navečer. Tamo je bila na novinarskom zadatku.

Policija Londonderryja priopćila je u petak ujutro da sumnja na to kako je za napad odgovorna Nova IRA (Irska republikanska armija). Pomoćnik načelnika policije Mark Hamilton izjavio je kako policija “tretira pucnjavu kao teroristički incident” i da je pokrenuta istraga o ubojstvu.

“Vjerujemo da se radi o terorističkom činu, vjerujemo da su ga počinili nasilni republikanski disidenti. Naša je procjena u ovom trenutku da iza ovoga najvjerojatnije stoji Nova Irska republikanska armija (IRA) i u tom će smjeru ići naša istraga”, dodao je.

Novinarka nastradala od zalutalog metka?

Napadači su bacali zapaljive bombe na policiju, a u jednom je trenutku netko zapucao iz vatrenog oružja. U toj je pucnjavi stradala 29-godišnja novinarka Lyra McKee koja je stajala blizu policije.

“Lyra McKee stajala je u blizini policije kada je u 23 sata u predgrađu Creggan po njima počeo pucati naoružani muškarac”, kazao je u petak ujutro pomoćnik šefa policije Mark Hamilton.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 20.4.2019. u 10:51