Eksplozija u metrou u St. Petersburgu, desetine žrtava

tačno.net
Autor 3.4.2017. u 15:49

Eksplozija u metrou u St. Petersburgu, desetine žrtava

Foto: Pyotr Kovalyov TASS

U eskploziji u metrou u centru ruskog grada Sent Peterburga danas je poginulo deset ljudi, a vlasti ne isključuju nijedan od mogućih uzroka, pa ni teroristički napad.

Portparol kancelarije guvernera Sent Peterburga izjavio je kako preliminarne informacije govore da je u eksploziji metro voza između dvije stanice u tom gradu poginulo deset ljudi.

Broj poginulih, kojih je prema nekim izvorima više od 50, zvanično još nije objavljen, a i iz gradskih vlasti agenciji Interfaks rečeno je da je u bolnicu smješteno 25 osoba.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je dan ranije bio u tom gradu, izjavio je da su ga snage sigurnosti informisale o eksploziji i da vlasti istražuju sve moguće uzroke eksplozije, uključujući i terorizam.

Putin je rekao takođe da ima mrtvih i ranjenih, ali nije naveo koliko.

Ruski državni antiteroristički komitet u saopštenju je naveo da se eksplozija desila na vozu metroa između stanica Tehnološki institut i Senaja ​u centru grada, u 2.40 sati.

Navedeno je da ima mrtvih, ali više detalja nije objavljeno.

Snimci koji kolaju društvenim mrežama i koje su objavili i mnogi ruski mediji, pokazuju razorene vagone metroa i gusti dim na metro stanici. Na platformi leže ranjeni i poginuli.

RSE

tačno.net
Autor 3.4.2017. u 15:49