Eksplozije i pucnjava u centru Jakarte

tačno.net
Autor 14.1.2016. u 09:08

Eksplozije i pucnjava u centru Jakarte

Najmanje četvero mrtvih u seriji eksplozija i pucnjavi u središtu glavnog grada Indonezije.

Najmanje četiri osobe poginule su u nekoliko eksplozija, koje su se dogodile u središtu Jakarte, a policija smatra da je barem za jednu od njih odgovoran bombaš samoubojica.

Nepoznat broj ljudi je ozlijeđen tom prilikom.

Mediji javljaju da je eksplodiralo šest bombi, a Reutersov očevidac kaže kako je vidio nekoliko tijela, te da se osim eksplozija čula i pucnjava.

Jedna od eksplozija dogodila se u Starbucksu nakon čega je policija ušla u zgradu.

Po dužnosniku policije, bomba je eksplodirala i ispred trgovačkog središta Sarinah Mall, na glavnoj ulici u gradu, u neposrednoj blizini predsjedničke palače.

Policija strahuje da su najmanje troje mrtvih njezini pripadnici, rečeno je Al Jazeeri.

Napadači na motorima

Reporterka Step Vaessen javlja da je policijska postaja uništena u eksploziji bombom nakon čega je uslijedila razmjena vatre u samom središtu glavnog grada Indonezije.

“Ukupno 10-15 naoružanih napadača na motorima su došli u središte grada noseći puške i pucajući u gomilu, a neki od njih nosili su i eksploziv”, javila je Vaessen.

“Smatra se da se nekoliko napadača sakrilo u Jakarta Theatre, kino nedaleko napadnutih lokacija. Vjeruje se da su još uvijek unutra. Policija je okružila zgradu. Napadi su izazvali veliku paniku, a cijelo područje blokirala je policija”.

Policija još uvijek istražuje kako se i zašto napad dogodio.

“Bilo je najmanje šest eksplozija, a očito je da je policija bila meta”, javila je Vaessen.

Nitko još nije preuzeo odgovornost, no policija je za Al Jazeeru potvrdila da je skupina Islamska država Irak i Levant (ISIL) nedavno uputila prijetnje napadima na neke ciljevime u Indoneziji.

Izvor: Al Jazeera

tačno.net
Autor 14.1.2016. u 09:08