EU komesar za zdravstvo optužio Salvinija za ‘velike laži’

tačno.net
Autor 21.10.2018. u 10:04

EU komesar za zdravstvo optužio Salvinija za ‘velike laži’

Vytenis Andriukaitis reagovao na tvrdnje vicepremijera Italije da Evropa puni trpeze hranom lošeg kvaliteta.

Komesar EU za zdravstvo i bezbednost hrane Vytenis Andriukaitis optužio je ministra unutrašnjih poslova i vicepremijera Italije Mattea Salvinija da je izgovorio “velike laži” o politici evropskog bloka u oblasti ishrane, prenosi briselski politico.eu.

Navodi se da je Andriukaitis putem Twittera poručio da je retko kada osetio takvu “neprijatnost” kao nakon konferencije u Italiji kojoj je prisustvovao zajedno sa Salvinijem, liderom ultradesne stranke Liga.

Prethodno je Salvini tvitovao da će podržati “bitku farmera” protiv “Evrope koja puni trpeze i radnje hranom koja je đubre (junk food) sa druge strane sveta, bez kontrola”, posle učešća na Međunarodnom forumu poljoprivrede i hrane u mestu Černobio na italijanskom jezeru Komo.

Pirinač sa pesticidom

“Pirinač sa pesticidom? NE! Dosta! Kupujem i jedem ITALIJANSKO”, rekao je Salvini.

Briselski portal navodi da je Andriukaitis, koji je takođe učestvovao na konferenciji u organizaciji “Koldiretija”, glavnog italijanskog poljoprivrednog lobija, iritirano i uznemireno odgovorio na Salvinijeve komentare.

“U EU mi radimo zajedno, a ne jedni protiv drugih. Na žalost, nismo imali nikakvu priliku da razgovaramo o suštini. Činjenice malo znače ovih dana… A ovo nije da bi se bilo kome delile lekcije”, napisao je Andriukaitis.

On je dodao da se “upravo tako brexit dešava”.

“Uz pomoć velikih laži”, naveo je evropski komesar.

balkans.aljazeera.net

tačno.net
Autor 21.10.2018. u 10:04