EU: Novi grčki prijedlog dobar temelj za napredak u pregovorima

tačno.net
Autor 22.6.2015. u 09:07

EU: Novi grčki prijedlog dobar temelj za napredak u pregovorima

O novom prijedlogu još nema detalja, no dobrim temeljem za napredak u pregovorima smatra ga i njemački dužnosnik Martin Selmayr

Europska unija pozdravila je u ponedjeljak ujutro novi prijedlog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa kojeg je u telefonskom razgovoru u nedjelju navečer iznio čelnicima Njemačke, Francuske i predsjedniku Europske komisije Jean-Claudu Junckeru.

“Prijedlog je dobar temelj za napredak u pregovorima”, izjavio je šef Junckerovog pregovaračkog stožera.

O novom prijedlogu još nema detalja, no dobrim temeljem za napredak u pregovorima smatra ga i njemački dužnosnik Martin Selmayr.

Nakon četiri mjeseca natezanja Ciprasova vlada pokazala je spremnost na ustupke i nakon maratonskog sastanka ponudila novi prijedlog kojeg je Cipras iznio njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu i predsjedniku EK-a Junckeru.

Njegov ured izdao je priopćenje u kojem stoji da dogovor “treba donijeti konačno, a ne privremeno rješenje” za grčko pitanje, ne navodeći jesu li prijedlozi novi, kako su tražili grčki vjerovnici (EU, ESB, MMF) prije presudnog summita eurozone koji će se održati u ponedjeljak navečer.

novilist.hr

tačno.net
Autor 22.6.2015. u 09:07

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija