FBI ponovo otvara istragu o e-mailovima Hillary Clinton

tačno.net
Autor 29.10.2016. u 09:41

FBI ponovo otvara istragu o e-mailovima Hillary Clinton

Direktor FBI James Comey obavijestio je u petak američke zastupnike da ponovno otvara istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću Hillary Clinton koristila privatnu elektronsku poštu dok je bila državna sekretarka, nakon što su otkriveni novi e-mailovi “koji se čine važnima”.

Comey je najavio da će FBI poduzeti “odgovarajuće istražnje radnje” kako bi utvrdio sadrže li novi e-mailovi klasificirane informacije “te procijeniti njihovu važnost za istragu”.

Direktor savezne policije to je rekao u pismu predsjednicima nekoliko odbora Kongresa i Senata, koje je u srpnju izvijestio da je istraga FBI-a gotova i da nema dokaza da je Clinton prekršila zakon, ali je pokazala “krajnji nemar”.

“Iako FBI ne može odrediti hoće li te informacije biti bitne ili ne i iako ne mogu predvidjeti koliko će trajati taj dodatni posao, držim da je važno da vaša povjerenstva budu upoznata s našim radom”, zaključio je Comey.

Republikanski protukandiat Donald Trump odmah je reagiovao na te informacije na skupu u Manchesteru, u New Hampshireu.

“Korupcija Hillary Clinton je dosegla neviđene razmjere. Ne možemo dopustiti njezine spletke u Ovalnom uredu”, istaknuo je.

State Department objavio je da će surađivati s FBI-em u novoj istrazi. “Spremni smo surađivati ako se to od nas zatraži, ali u ovome trenutku nemamo nikakve nove pojedinosti ili informacije”, rekao je glasnogovornik Mark Toner.

Afera je izbila u ožujku 2015., malo prije ulaska demokratske kandidatkinje u kampanju. Zamjereno joj je što je koristila isključiio privatnu elektoničku poštu umjesto vladine tijekom četiri godine dok je Clinton bila na čelu američke diplomacije i time potencijalno ugrozila povjerljive informacije.

ba.n1info.com

tačno.net
Autor 29.10.2016. u 09:41