Fidel Castro: Ne vjerujem američkoj politici, ali želim mirno rješenje sukoba

tačno.net
Autor 27.1.2015. u 10:19

Fidel Castro: Ne vjerujem američkoj politici, ali želim mirno rješenje sukoba

»Kubanski predsjednik je donio ispravne mjere s obzirom na svoje ovlasti (…) Uvijek ćemo se zauzimati za suradnju i za prijateljstvo svih naroda svijeta, pa i naših političkih protivnika«, rekao je Castro, prekinuvši višemjesečnu šutnju

Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro koji se već više od godinu dana nije pojavljivao u javnosti, napisao je u ponedjeljak pismo u kojemu kaže da ne vjeruje Sjedinjenim Državama, ali je ipak za približavanje s Washingtonom.

»Ne vjerujem politici Sjedinjenih Država, nisam uopće razgovarao s njima, ali to nipošto ne znači da ne želim mirno rješenje sukoba«, rekao je bivši predsjednik države kojemu je 88 godina, u pismu naslovljenom na studentsku organizaciju i pročitanom na državnoj televiziji.

Otac kubanske revolucije koji je 2006. zbog zdravstvenih razloga prepustio vlast bratu Raulu, pružio je potporu politici svog nasljednika prema Washingtonu, nakon povijesne objave postupne normalizacije veza dviju zemalja.

»Kubanski predsjednik je donio ispravne mjere s obzirom na svoje ovlasti (…) Uvijek ćemo se zauzimati za suradnju i za prijateljstvo svih naroda svijeta, pa i naših političkih protivnika«, rekao je Castro, prekinuvši višemjesečnu šutnju.

Zdravstveno stanje Fidela Castra koji se u javnosti nije pojavio od 8. siječnja 2014., povod je za brojna nagađanja zadnjih tjedana.

Te glasine, koje uglavnom prenose novine i portali kubanskog iseljeništva, potaknula je sredinom prosinca činjenica da »comandante« ne istupa u javnosti dok se najavljuje zatopljenje s SAD-om i povratak u zemlju kubanskih agenata koje je oslobodio Washington.

12. siječnja prvi put je prekinuo višemjesečnu šutnju poslavši pismo starom prijatelju, argentinskom nogometašu Diegu Maradoni koji je tada boravio na komunističkom otoku zbog snimanja filma.

novilist.hr

tačno.net
Autor 27.1.2015. u 10:19

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija