Francuska: Vodi stranka Marine Le Pen

tačno.net
Autor 7.12.2015. u 11:49

Francuska: Vodi stranka Marine Le Pen

foto: infostormer

Nacionalna fronta, francuska ekstremno desna stranka političarke Marine Le Pen, vodi u prvome krugu francuskih lokalnih izbora, pokazale su izlazne ankete.

Le Pen i njezina nećakinja Marion Marechal-Le Pen na sjeveru i na jugoistoku zemlje osvojile su više od 40 posto glasova. Ako se informacija potvrdi, rezultat će predstavljati velik poticaj za Le Pen, koja je kazala kako se nada da će njezina protuimigrantska i protueuropska stranka pobijediti već u prvome krugu izbora.

Takav bi je rezultat mogao potaknuti i u daljnjoj utrci za predsjedničke izbore 2017. Drugi krug izbora održat će se 13. prosinca.

Nacionalna fronta osigurala je 30,6 posto glasova, pokazala je anketa tvrtke Ifop-Fiducial, osvojivši više glasova od konzervativne Republikanske stranke nekadašnjeg predsjednika Francoisa Sarkozyja i njegovih saveznika. Republikanska stranka dobila je 27 posto glasova.

Kako se očekivalo, vladajuća socijalistička stranka aktualnog predsjednika Francoisa Hollandea treća je s 22,7 osvojenih glasova.

RSE

Tagovi:
tačno.net
Autor 7.12.2015. u 11:49