Grčka se naoružava: Sa Putinom dogovaraju nabavku novih ruskih raketa za sustav S-300

tačno.net
Autor 16.4.2015. u 09:26

Grčka se naoružava: Sa Putinom dogovaraju nabavku novih ruskih raketa za sustav S-300

Grčka s Rusijom pregovara o kupnji raketa za svoj proturaketni sustav S-300 te o održavanju tog sustava koji posjeduje od kraja 90-ih godina, citirala je ruska agencija RIA grčkog ministra obrane Panosa Kammenosa u srijedu.

Vijest je objavljena nakon što je prošli tjedan grčki premijer Alexis Tsipras bio u službenom posjetu Moskvi gdje je dobio moralnu potporu i obećanje dugoročne suradnje, ali ne i svjež novac kojim bi spriječio stečaj svoje prezadužene zemlje.

Grčka, članica NATO-a, posjeduje ruski sustav protuzračne obrane S-300 još od kraja 90-ih.

“Rusija i Grčka pregovaraju o održavanju sustava kao i o kupnji novih raketa za S-300”, rekao je Kammenos kako ga citira RIA. Grčki ministar obrane u Moskvi sudjeluje na konferenciji o sigurnosti.

Nešto poslije u srijedu grčko ministrstvo obrane u Ateni objavilo je priopćenje u kojem Kammenos kaže da će se “postojeći program suradnje u obrani nastaviti”.

Nejasno je kako će Grčka čija vlada očajnički pokušava osigurati novac za otplatu dospjelih rata zajma, pronaći novac za kupnju raketa.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošli je tjedan nakon razgovora s Tsiprasom u Moskvi rekao da Atena nije zatražila novac za pomoć u dužničkoj krizi.

jutarnji.hr

tačno.net
Autor 16.4.2015. u 09:26

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija