Hadi el-Bahra izabran za čelnika sirijske oporbe

tačno.net
Autor 9.7.2014. u 11:35

Hadi el-Bahra izabran za čelnika sirijske oporbe

Hadi al-Bahra, rođen u Damasku 1959., proveo je većinu odraslog života u Saudijskoj Arabiji gdje upravlja nekolicinom bolnica i drugih tvrtki. Predvodio je pregovaračko izaslanstvo oporbe na konferenciji Ženeva II tijekom godine

Sirijska nacionalna koalicija koja okuplja oporbu predsjedniku Bašaru al-Asadu imenovala je u srijedu Hadija al-Bahru svojim novim čelnikom na sastanku održanom nedaleko od Istanbula, piše u priopćenju objavljenom na Facebooku.

Hadi al-Bahra, inženjer školovan u SAD, dobio je 62 glasa, a njegov glavni suparnik Muvafak Nejrabijeh 41. Nasljeđuje Ahmada Džarbu, koji je bio čelnik koalicije od srpnja 2013. ali nije uspio ujediniti oporbu i dobiti značajnu zapadnu vojnu podršku. Potporu njegovoj kandidaturi dao je sam Džarba, ali i Saudijska Arabija, gdje živi.

Novi vođa sirijske oporbe imat će za zadatak održati napore da se sirijskog predsjednika makne s vlasti.

Hadi al-Bahra, rođen u Damasku 1959., proveo je većinu odraslog života u Saudijskoj Arabiji gdje upravlja nekolicinom bolnica i drugih tvrtki. Predvodio je pregovaračko izaslanstvo oporbe na konferenciji Ženeva II tijekom godine.

novilist.hr

tačno.net
Autor 9.7.2014. u 11:35