Halep ponovo u plamenu, tijela stradalih ostala u vatri i ruševinama

tačno.net
Autor 21.4.2014. u 07:33

Halep ponovo u plamenu, tijela stradalih ostala u vatri i ruševinama

U popodnevnom napadu najmanje 17 poginulih

Više osoba smrtno je stradalo u novom bombardovanju grada Halepa, pobunjeničkog uporišta na sjeveru Sirije, koji su u večernjim satima snage odane režimu Bashara al-Assada napale barel bombama veliike razorne moći, javlja Anadolu Agency (AA).

Spasilačke ekipe izvukle su veći broj tijela stradalih ispod ruševina, dok pojedinim objektima i vozilima nisu mogli prići zbog požara izazvanih eksplozijama.

– U popodnevnom napadu najmanje 17 poginulih

 Najmanje 17 osoba je poginulo, a 40 ranjeno u današnjim zračnim napadima sirijske vojske na dijelove Halepa koje pod kontrolom drže pobunjeničke snage.

Komitet za lokalnu koordinaciju (LCC) iz Halepa javlja da je sirijska vojska odana režimu predsjednika Bashara al-Assada i danas izvela niz zračnih napada razornim „barel bombama“ u naseljima Muvasalat i Dahir Avde u Halepu.

I iz pobunjeničkog press centra Shehba javljaju da je sirijska vojska izvela niz sličnih napada i u nasljeima Najar, Liyerman i Mesekin Hahanu na sjeveru Halepa.

S druge strane, sirijska novinska agencija SANA javlja da su sirijske snage sigurnosti zračnim napadima devastirale tunel oko stare halepske tvrđave koji služi kao važno uporište pobunjeničkih grupa.

AA

tačno.net
Autor 21.4.2014. u 07:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija