Hezbollah preuzeli odgovornost za napad na izraelske vojnike koji su ušli na teritorij Libanona

tačno.net
Autor 15.8.2013. u 08:46

Hezbollah preuzeli odgovornost za napad na izraelske vojnike koji su ušli na teritorij Libanona

Generalni tajnik libanonske vojno-političke organizacije Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, istaknuo je jučer kako Hezbollah preuzima odgovornost za eksplozije koje su prošlog tjedna dovele do ranjavanja skupine izraelskih vojnika koji su ušli na teritorij Libanona.

Nasrallah je istaknuo u razgovoru za libanonsku TV postaju Al-Mayadeen kako su Hezbollah borci postavili bombe na točnoj lokaciji za koju su znali da će preko nje preći izraelski vojnici. Prvu bombu su detonirali nakon što su stigli pripadnici izraelskih specijalnih snaga. Druga bomba aktivirana je nakon što su na lokaciju stigla pojačanja izraelske vojske.

Libanonska vojska prošlog tjedna je potvrdila kako su izraelski vojnici ušli na oko 400 metara unutar libanonskog teritorija kada je došlo do eksplozija. Iz izraelske vojske samo su kratko komentirali kako je četvero njihovih vojnika ranjeno za vrijeme “aktivnosti u blizini granice”.

“Radilo se o kontroliranoj i osmišljenoj operaciji”, navodi Nasrallah te ističe kako nije bilo riječ o mini koja je zaostala na ovom prostoru iz vremena izraelske okupacije. Nije otkrio kako su Hezbollah borci došli do informacije da će se baš ovim prostorom kretati izraelski vojnici, no naglasio je kako Hezbollah “neće tolerirati ovakve teritorijalne intruzije”.

Granice između Izraela i Libanona relativno je mirna otkako su Izrael i Hezbollah vodili jednomjesečni rat u ljeto 2006. U razgovoru za libanonsku TV također je istaknuo kako pobjeda u ratu protiv Izraela 2006. ne bi bila moguća da nije bilo snažne potpore Sirije otkuda su dobivali “neograničene” količine oružja.

advance

tačno.net
Autor 15.8.2013. u 08:46

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija