Hillary Clinton se vraća na političku scenu

tačno.net
Autor 16.5.2017. u 09:17

Hillary Clinton se vraća na političku scenu

foto: AP

Bivša kandidatkinja za predsjednika SAD osnovala je političku grupu kojoj je cilj djelovanje protiv Donalda Trumpa.

Bivša demokratska kandidatkinja za predsjednika SAD-a Hillary Clinton osnovala je grupu za političko djelovanje protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa, vrativši se na političku scenu.

“Osnivamo grupu ‘Zajedno naprijed’ kako bismo podstakli ljude da se uključe, organizuju, pa čak i kandiduju za neku funkciju”, napisala je Clinton na svom nalogu na Twitteru, prenosi danas AFP.

Na sajtu nove organizacije navedeno je da ta grupa ima za cilj unapređenje progresivnih vrijednosti, a posjetioci sajta se podsjećaju da je Clinton osvojila približno 66 miliona glasova u izbornoj trci sa Trumpom novembra 2016.

Podržala rad grupa

“Proteklih mjeseci smo vidjeli šta je sve moguće kada se ljudi udruže u odupiranju zastrašivanju, mržnji, lažima i stvaranju podjela, i založe se za pošteniju, inkluzivniju Ameriku”, navodi se u saopštenju.

“Ko zna šta sve možemo postići ako borbama koje su ispred nas pristupimo sa strašću i odlučnošću koje danas osjećamo, i tu energiju unesemo u 2017, 2018. 2020. godinu i šire”, dodaje se u saopštenju.

Clinton je objavila niz poruka na Twitteru u kojima pozdravlja rad organizacija koje se bore protiv diskriminacije ili podržavaju demokrate u izborima na polovini mandata predviđene za narednu godinu, podsjeća francuska agencija.

balkans.aljazeera.net

tačno.net
Autor 16.5.2017. u 09:17