Hofer: Projekat EU još nije izgubljen

tačno.net
Autor 1.12.2016. u 10:16

Hofer: Projekat EU još nije izgubljen

foto:vijesti.ba
Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) na predstojećim izborima za predsjednika Norbert Hofer, istakao je da nije protiv EU, već da želi da se ona poboljša kako bi se mogla kretati u bolju budućnost.

 “Nikada nisam pozdravio Bregzit. Govorio sam da polazim od toga da će unutar EU zbog Bregzita biti novih sporazuma”, objasnio je Hofer, u intervjuu bečkom dnevniku “Prese”, svoje oprečne izjave o EU. Prema njegovim riječima, bilo bi potrebno razmisliti kako je moguće bolje organizovati Uniju. “Uvjeren sam da projekat EU još nije izgubljen. Sa subsidiarnom Unijom možemo ići u pozitivnu budućnost”, poručuje Hofer.

Podsjetio je da u partijskom programu FPO stoji da je stranka za evropsku integraciju, ali protiv centralne države EU. Kada je riječ o evropskoj vojsci Hofer smatra da bi ona trebalo da bude umrežavanje vojska zemalja članica, a ne amorfna vojska pod jednom centralnom komandom. Takođe je odbacio i razmišljanja lidera FPO Hajnc-Kristijana Štrahea o spajanju funkcija predsjednika i kancelara, navodi Tanjug.

“Tako nešto je moguće samo sprovesti u okviru velike državne reforme, i ne bez referenduma. Ne vjerujem da će narednih godina doći do toga”, podvukao je Hofer. Upitan šta očekuje od novog predsjednika SAD Donalda Trampa on je kazao da su za Trampa povezani mnogi strahovi, a za Baraka Obamu su bile vezane brojne nade, koje nisu bile realizovane. “Želio bih da se odnosi SAD i Rusije poboljšaju”, poručio je on.

vijesti.ba

tačno.net
Autor 1.12.2016. u 10:16