Horor u Pakistanu: Bombaški napad na prepunu pijacu, među 79 ubijene osobe nalaze se i djeca!

tačno.net
Autor 17.2.2013. u 08:08

Horor u Pakistanu:  Bombaški napad  na prepunu pijacu, među 79 ubijene osobe nalaze se i djeca!

Sedamdeset i devet osobea među kojima su i školska djeca ubijeno je u subotu u bombaškom napadu u pakistanskom gradu Quetti koji su izveli ekstremisti iz sunitske većine, priopćila je policija

Glasnogovornik militantne sunitske skupine Lashkar-e-Jhangvi, preuzeo je odgovornost za bombu u Quetti, koja je izazvala žrtve na glavnoj gradskoj tržnici, školi i računarskom centru. Policija je priopćila da je ranjeno oko 200 ljudi, te da su većina žrtava manjinski muslimani šijiti.

Spaljene školske torbe i knjige bile razbacane uokolo mjesta eksplozije.

“Vidio sam brojne leševe žena i djece. Najmanje desetak ljudi spaljeno u eksploziji”, rekao je jedan očevidac u bolnici.

“Eksplozija je uzrokovana improviziranom eksplozivnom napravom postavljenom na motocikl”, rekao je Wazir Khan Nasir, zamjenik glavnog inspektora policije u Quetti. “To je nastavak terorizma protiv šijita”, dodao je.

Više od 400 šijita ubijeno je u Pakistanu prošle godine, a mnoge od njih ubili su profesionalni ubice ili su poginuli od bombi, a počinitelji skoro nikada ne bivaju uhapšeni.

Većina zapadnih obavještajnih službi smatra pakistanske talibane i Al Kaidu za najveću prijetnju nuklearno naoružanog Pakistana, strateškog partnera Sjedinjenih Država.

Pakistanski policijski dužnosnici, međutim, kažu da je Lashkar-e-Jhangvi postao moćna sila, izvodeći napade u nekoliko dijelova zemlje u nastojanju da potakne sektaški rat, stvori haos i uspostavi sunitsku teokraciju.

Prošloga je mjeseca ista skupina preuzela odgovornost za bombaški napad u Quetti u kojem je ubijeno najmanje 100 ljudi, što je bio jedan od najtežih sektaških napada.

tačno.net
Autor 17.2.2013. u 08:08