I New York povlači prve korake prema legalizaciji marihuane

tačno.net
Autor 6.1.2014. u 09:25

I New York povlači prve korake prema legalizaciji marihuane

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE ubrzano grabe prema potpunoj legalizaciji marihuane. Trava je od početka ove godine sasvim legalna u saveznim državama Colorado i Washington, a liberalizacija zakona najavljuje se i u saveznoj državi New York.

Kako doznaje NY Times, guverner New Yorka Andrew Cuomo najavit će ovog tjedna legalizaciju korištenja marihuane u medicinske svrhe. Guverner New Yorka, piše Times, dugo je odolijevao zahtjevima da se zakon olabavi i da se medicinska marihuana legalizira, ali napokon je podlegao pred željama svog biračkog tijela.

Distribucija medicinske marihuane u New Yorku će se, doduše, za razliku od prakse u nekim drugim saveznim državama, strogo nadzirati. Pacijentima će medicinsku marihuanu moći izdavati samo bolnice, njih ukupno 20 na teritoriju države New York. Medicinska marihuana davat će se samo pacijentima s ozbiljnim bolestima poput raka.

Iako će zakon kojim se promet marihuane regulira u New Yorku tako i dalje ostati znatno restriktivniji nego u nekim drugim državama, Times piše kako se radi o velikom koraku prema legalizaciji koju sada zagovara polovica američke populacije.

index.hr

tačno.net
Autor 6.1.2014. u 09:25

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija