Iran nastavlja sarađivati u istrazi o ukrajinskom avionu

tačno.net
Autor 5.2.2020. u 10:00

Iran nastavlja sarađivati u istrazi o ukrajinskom avionu

foto: EPA

Iranska Organizacija za civilni aviosaobraćaj pozvala sve strane da izbjegavaju politizaciju rušenja putničkog aviona.

Iran će nastaviti da, u saradnji sa drugim državama, provodi istragu o padu ukrajinskog aviona u Teheranu koji se dogodio prošlog mjeseca, javlja Reuters.

Pozvao je sve zainteresovane strane da izbjegavaju politizaciju tog pitanja, saopštila je iranska Organizacija za civilni aviosaobraćaj.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je ranije da se iz audiosnimka razgovora pilota iranskog aviona koji je letio u isto vrijeme kada i ukrajinski avion sa kontrolnim tornjem u Teheranu, a koji je procurio u javnost, vidi da je Iran odmah znao da je raketama pogodio ukrajinski avion, prenosi britanska agencija.

Dijeljenje dokaza

Nakon što je snimak iz istrage procurio u javnost, direktor istražnog odjeljenja iranske Organizacije za civilnu avijaciju Hasan Rezaifar izjavio je da je iranska strana zbog toga odlučila da više ne dijeli dokaze sa Ukrajinom.

Iranska vojska priznala je da je greškom oborila ukrajinski putnički avion, kada je poginulo svih 176 putnika i članova posade, među kojima 11 državljana Ukrajine.

balkans.aljazeera.net

tačno.net
Autor 5.2.2020. u 10:00

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija